Günlerdir Karanlıktalar

Günlerdir Karanlıktalar

Manisa’nın 18 bin nüfuslu en büyük mahallelerinden biri olan Barbaros Mahallesi son 3 gündür yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle zor günler yaşıyor. Mahallede birçok elektronik ev eşyasının arızalandığını kaydeden mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi. Elektrik tedarikçisi firma Gediz A.Ş. ise günlerdir sorunu çözmeye çalışıyor.
Son 3 gündür sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hayatın felç olduğu Yunusemre ilçesinin Barbaros Mahallesi’nde elektrik kesintilerini protesto eden mahalle sakinleri, gece saatlerinde toplanarak eylem yaptı. Sürekli aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyleyen mahalle muhtarı Siyami Alak, yetkililere çağrıda bulunarak, bu duruma son verilmesini ve mahalle sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Manisa’da karanlıkta yaşadıklarını ifade eden Barbaros Mahalle Muhtarı Siyami Alak, “3 gündür bizim elektriklerimiz kesik. Vatandaşlarımızın buzdolabı, çamaşır makinesi elektrik kesintileri nedeniyle bozuldu. Bunun yanı sıra hasta insanlarımız var. Klima da kullandıkları için vatandaşımız ısınamadı. Gediz A.Ş.’ye ben buradan sesleniyorum. El birliği güç birliği ile bu işleri çözelim. 3 gündür bizim vatandaşımız burada elektriksiz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Benim vatandaşım bu soğukta bu karda bu kışta mağdur. Hem de Manisa’dayız. Batı’dayız. Demek ki Güneydoğu’da olsak evden dışarı çıkmayı bırakın soğuktan donarak ölürdük.”
Mahalle sakinlerinden İbrahim Karaca mahalleli olarak her şeyden mahrum olduklarını belirterek, “İki gündür elektriğimiz yok. Bu mahalle büyüklük bakımından Manisa’nın önde gelen mahallelerinden. Buna bir çözüm bulmaları lazım” dedi. Bir diğer mahalle sakini Serkan Koçyiğit ise, “2 gündür elektriğimiz yok. Çok mağduruz. Kim ilgilenecekse ilgilensin bu işle” dedi.
Bu arada Gediz A.Ş. ekiplerinin 3 gündür çalışma yaptığı mahallenin bir kısmına elektrik verilmeye başlandığı öğrenildi.