Gürpınar’da ‘halk Günleri’ Toplantısı

Gürpınar’da ‘halk Günleri’ Toplantısı

Van’ın Gürpınar Belediyesi eş başkanları, "Halk Günleri" toplantısı kapsamında vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Yapılan duyuru çerçevesinde belediyeye akın eden Gürpınarlılar, sorun ve sıkıntılarını belediye eş başkanlarına ilettiler. Belediyeyi ilgilendirmeyen sorunlarını da eş başkanlara aktaran Gürpınarlılar, çözüm beklediklerini ifade ettiler. Yılların getirdiği birikmiş sorunların artık çekilmez olduğunun dile getirildiği Halk Günleri toplantısına, kadınlar da katıldı.
Sorun ve sıkıntılarını aktarmak amacıyla gelen vatandaşlar, en çok yol sorununu diye getirdiler. Yaşanan sorunların farkında olduklarını aktaran Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, "İlçenin genelinin yanı sıra eğitim kurumlarımızı, özellikle çocuklarımızı önemsiyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.
Az da olsa var olan sorunun önüne geçebilmek için ilçenin genelinde stabilize çalışmalarını başlattıklarını hatırlatan Çetin, "Bunca yıllık ilçede bugüne kadar doğru düzgün bir çalışma yapılmış değil. Yükümüzün çok ağır olduğunu biliyoruz. 90 yıllık birikmiş sorunların bizleri beklediğini de biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyor, sorunları bütünlüklü ele alıyoruz. Maalesef ilçemizde halen stabilizesi bile yapılmayan yollar var ve bundan kaynaklı da birçok yolumuz çok kötü durumda. Diğer yandan bir kepçe ve bir kamyon ile sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Halktan da sabır ve anlayış beklediklerini belirten Çetin, "Sonuna kadar bizi denetleyin. Sonuna kadar bizi rahatsız edin. Sonuna kadar kapımızı çalın, sorun ve sıkıntılarınızı bize aktarın. Bizi eleştirin, bir an için bile olsa bizi rahat bırakmayın. Sizlerle el ele vererek çözemeyeceğimiz, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun ve sıkıntı yoktur. Kim hangi partiye oy vermişse versin, kim neyi savunuyorsa savunsun, o onun bileceği iştir. Bizi ilgilendiren Gürpınar sınırlarıdır ve Gürpınar sınırları içersinde en iyi şekilde hizmet etmektir" dedi.