Güzelbahçe Halk Dansları İle Coştu

Güzelbahçe Halk Dansları İle Coştu

Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan ülkelerin halk dansları ekipleri, Güzelbahçe’de muhteşem gösteri sunarak, izleyenleri coşturdu.
9.Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan Türkiye, KKTC, Gürcistan, Polonya, Portoriko, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Sırbistan halk oyunları ekipleri gündüz saatlerinde Güzelbahçe’nin çeşitli yerlerini gezdi, denize girdi, akşam üzeri Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi makamında ziyaret etti, karşılıklı olarak hediyeler sunuldu. Daha sonra 1. Liman önündeki Ali Bayırlar İlköğretim Okulu bahçesinde buluşan ekipler, Mithatpaşa Caddesi’nde Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yaklaşık bir kilometre yürüdü. Dans gösterileri yaparak yürüyen halk dansları topluluğu ekipleri vatandaşların coşkulu alkışını topladı. Atatürk Mahallesi’nde çarşı içinde de devam eden kortej yürüyüşüne Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bazı meclis üyeleri, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ekipler, gece de saat 21.00’den itibaren belediye Amfi Tiyatrosu’nda Güzelbahçelilere halk dansları,Güzelbahçe Belediyesi Halk Folklor Ekibi de konuklara semah gösterisi sundu. Buradaki gösteriyi aralarında çok sayıda vatandaşla izleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde böyle bir şölene ev sahipliği yaptıkları için çok gururlu ve mutlu olduklarını söyledi. İnce ve belediye meclis üyeleri konuk ekiplerin temsilcilerine günün anısına birer buket çiçek verdi ve “Savaşların, iç çatışmaların olduğu bir dünyada Atatürk’ün ’yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü şiar edinmiş bir toplum olarak ülkelerin halk dansları topluluklarını konuk etmekten mutluluk duyuyoruz, muhteşem gösterileri nedeniyle hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.