Güzelbahçe Kültür Merkezi Açıldı

Güzelbahçe Kültür Merkezi Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan Kültür Merkezi törenle açıldı.
Yapım maliyetinin yüzde 85’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Güzelbahçe Kültür Merkezi törenle hizmete girdi. İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra ilçe halkının da büyük bir katılım gösterdiği törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kültür merkezi ile birlikte Güzelbahçe’de insanların buluşabileceği, tiyatro, konser gibi sosyal etkinlikleri izleyebileceği, düğün yapabileceği bir mekana kavuştuğunu söyledi.
Metropol kentlerin sürekli göç aldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Göçle gelen vatandaşlarımızla kaynaşmak, onları tanımak zorundayız. Bu tür mekanlar, birbirimizi tanımamızı, birbirimizin derdine derman olmamızı sağlayan yerlerdir. Demokrasi sadece sandık kurularak uygulanabilecek bir rejim değildir. Demokrasilerde sandıktan çıkan çoğunluk kadar, azınlığın da hakkı vardır.” diye konuştu.
“STAT KONUSUNDA BELEDİYE BAŞKANLARINA KULAK VERİN”
Dünyada yerel yönetimler çerçevesinde iki konunun ön plana çıktığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Birincisi katılımcı yönetim anlayışıdır. Yapılacak projelere birlikte karar vereceğiz. Birlikte yöneteceğiz. Projeleri birlikte sahipleneceğiz. İkincisi ise dünya yerelleşiyor. Mustafa İnce kardeşim Güzelbahçe’yi benden iyi biliyor. Ben İzmir’in genelini Ankara’dan daha iyi biliyorum. Yerelin görüşü alınmadan yapılan projeler hep sıkıntı yaratıyor. Önümüzde bir stat problemi var. İzmir’de yer bitti. İki tane stat yapılacak yer bulunamadı. Karşıyaka’da ve Göztepe’de şehrin içine, konutların arasına stat yapacağım demek yanlıştır. Karşıyaka Yalı’ya yapılacak stadın yapılıp yapılmayacağını, bu kenti tanıyan orada yaşayan insanların hassasiyetlerini bilen Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Karşıyaka Belediye Başkanı’na, Güzelyalı’daki stadı ise Konak Belediye Başkanı’na sormak zorundasınız. ‘Ben yaptım oldu’larla demokrasi hayata geçirilemiyor. Statlar konusunda Ankara ile kısa zamanda bir görüşmemiz olacak. Eğer görüşmeyi gerçekleştiremezsek kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.”
“KALBİMDE VE BEYNİMDE TAŞIYACAĞIM”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törenin sonunda kendisine jest yaparak ismini kültür merkezine vermek isteyen Güzelbahçe halkına, kararı alan belediye meclis üyelerine ve Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu, görevi başındaki kamu görevlilerinin isimlerinin kamu kurumları tarafından gerçekleştirilen yatırımlara verilmesini doğru bulmadığı için bu girişimi geri çevirdiğini belirterek, “Burası hayatım boyunca benim kalbimde ve beynimde olacaktır.” diye konuştu.
“TEŞEKKÜRLER AZİZ BAŞKAN”
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, ilçede kamunun kullanabileceği alan sayısının azlığı nedeniyle böyle bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ancak maddi imkanlarının yetersizliği nedeniyle projeyi Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirebildiklerini söyledi. Mustafa İnce, bölgenin tek yeraltı otoparkını içeren merkezin, Büyükşehir Belediyesi’nin vapur iskelesi olarak planladığı bölgeye de 300 metre mesafede olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği yerde yaptıkları Tahtacı Kültür Merkezi’nden sonra Güzelbahçe Kültür Merkezi’ni de çok kısa sürede tamamlayarak hizmete aldıklarını vurgulayan İnce, buradaki başarının hızlı çalışan müteahhitler kadar hak edişleri günü gününe ödeyen Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tüm destekleri için teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sözlerini “Sevgili Başkanım, biz sizin isminizi yüreğimize yazdık.” dedi.
Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ilçeye verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.
GÜZELBAHÇE EN BÜYÜK SALONUNA KAVUŞTU
Kültür Merkezi’nin birinci katında 110 metrekarelik 5 dükkan, orta bölümde ise açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik meydan yapıldı. Ayrıca bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edildi. İki salon arasındaki “perde duvar” kaldırıldığında ise 760 kişilik, 1150 m² alana sahip tek bir salon ortaya çıkıyor. Böylece Güzelbahçe, ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salonuna kavuştu. İkinci katta deniz manzaralı yaklaşık 710 m²’lik açık teras ve ayrıca 90 metrekarelik teras kafe yapıldı. 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda her türlü tiyatro, konferans, konser ve diğer etkinlikler yapılabilecek. 3 bin 700 metrekare alana sahip bodrum katında, 86 araç kapasiteli kapalı otopark yapıldı. Giriş katında ise 6 adet dükkan inşa edildi. Zemin kattaki 2150 metrekare alanda 120 adet pazar tezgahı kurulabilecek. Ayrıca kapalı tezgahlar için, içerisinde kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan ve her biri ortalama 20 metrekare alana sahip 10 adet dükkan inşa edildi.
BAŞKAN KOCAOĞLU İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEMEMİŞTİ
Kültür merkezine ilçe halkının talebi üzerine Güzelbahçe Belediye Meclisi’nin kararıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun isminin verilmesi kararlaştırılmış, ancak Başkan Kocaoğlu teşekkür ederek, bu jesti ilkelerine aykırı olduğu için geri çevirmişti. Görevi başındaki kamu görevlerinin isimlerinin halkın parasıyla yapılan eserlere verilmesini doğru bulduğu bulmadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Böyle bir takdiri gelecek kuşaklara bırakmak en doğrusu olacaktır.” diye konuşmuştu.