Güzelbahçe’de 24 Sanatçıdan Seramik Sergisi

Güzelbahçe’de 24 Sanatçıdan Seramik Sergisi

İZMİR (İHA)
Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi, İzmir’in birbirinden ünlü 24 seramik sanatçısına ev sahipliği yaptı. Mehmet Tüzüm Kızılcan Atölyesi’nde eğitim gören 24 sanatçının eserlerinden oluşan serginin açılış kurdelasını Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce sanatçılarla birlikte kesti.
Dünyada barışın, uzlaşmanın, hoşgörünün sahip olabilmesi için sanata ve sanatçıya önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan İnce, “Biz Güzelbahçe’de sanatın her türüne destek veriyoruz, sahip çıkıyoruz, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar ilçemizde sanatçıların sergi açacağı, konser vereceği, gösteri yapacağı kapalı bir mekan yoktu. Bugün artık dev bir kültür merkezimiz var. Bu merkez, tüm sanatçılara açık. Bu merkezde artık her türlü etkinlik yapabileceğiz” dedi.
Başkan İnce, Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir” sözünden yola çıkarak ilçede sanatı toplumun tüm katmanlarına yayacaklarını sözlerine ekledi.
30 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan sergide şu sanatçıların eserleri yer alıyor:
“Ayşim Tulgar, Begüm Barkan, Belkıs Kutay, Demet Gürsoy, Esin Özcan, Elçin Özkara, Gülgün Barlas, Gürhan Öztürk, Hatice Çamtepe, Işıl Güleyen, İncila Öztop, İpek Öner, Jale Gürcan, Julyet Hazan, Muzaffer Ekmekçibaşı, Neşe Bozkış, Nihal Yeşilturna, Özay Kora, Özlem Taylan, Rana Tekin, Ruhsen Çankılıç, Selma Yılancıoğlu, Serpil Kut ve Ümit Elbirlik.”