Güzellik uzmanları, sosyal medya sahtekârlarını tespit ediyor

Güzellik uzmanları, sosyal medya sahtekârlarını tespit ediyor

Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), GÜSEF Başkanı Rıfat Kıyıcı’yı ağırladı. Dernek üyelerine güzellik uzmanlığı ve doğru uygulamalar konusunda bilgiler veren Federasyon Başkanı Kıyıcı, BESDER’in yönetim kurulu üyeliğine alındı. Etkinlik sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Başkan Rıfat Kıyıcı, sivil toplum kuruluşlarının, mesleki anlamda üyelerine çok önemli katkılar vereceğine inandığını söyledi. Mevzuatların zaman içerisinde değiştiğini ve üyelerin de bu değişimler konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Kıyıcı, mesleki örgütlerin bu konuda hassas bir çalışma içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

40 BİN TL CEZASI VAR

Güzellik sektörünün her geçen gün büyümeye devam ettiğine işaret eden GÜSEF Başkanı Kıyıcı, bu sektörde hizmet veren firmaların son yıllarda sahte güzellik uzmanları konusında ciddi sıkıntılar yaşadığını aktardı. Sosyal medyada eğitim ve sertifika verdiğini iddia ederek kursiyerlere hiçbir geçerliliği olmayan belgeler dağıtıldığına işaret eden Başkan Rıfat Kıyıcı; “Evinde sözde eğitim veren sahte uzmanlar var. Kalıcı makyaj eğitmeni sıfatıyla sosyal medyalarda sertifikaları ile pozlar veriyorlar. İnsanları bu belgeleri kendilerinden alabileceklerine inandırıyorlar ve paralarını aldıktan sonra bir daha da ulaşılamıyorlar. Belge aldığı için sevinen kişiler de hem mesleğini yapamıyor hem de parasından oluyor. Bu kişileri sosyal medyadan tek tek tespit ediyoruz. Hepsi hakkında ilgili mercilere şikâyetlerimizi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Asgari ücretin 20 katına kadar ceza alabiliyorlar. Yaklaşık 40 bin liralık ceza ve sonrasında bu uygulamayı devam ettirdikleri takdirde hapis cezasına kadar gidebiliyor. Bu mesleği tercih eden ve sertifika sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız lütfen gittikleri kurumların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş olmalarına dikkat etsinler. Aksi takdirde ciddi sıkıntılar yaşamaları kaçınılmaz olacaktır” dedi.

GÜSEF Başkanı Kıyıcı, federasyon ve dernekler olarak üyelerinin çıkarları doğrultusunda çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini ifade etti.

​​​​​​​​​​​​​​