HABER YEREL...MHP KASTAMONU İL BAŞKANI MAŞALACI OLDU

HABER YEREL...MHP KASTAMONU İL BAŞKANI MAŞALACI OLDU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı 279 oyla İbrahim Maşalacı seçildi.
İbrahim Maşalacı, 13. MHP Kastamonu İl Başkanlığı Kongresinde delegelerin 279 oyunu alarak il başkanlığına seçildi.
İbrahim Maşalacı kongrede yaptığı konuşmada, "1969 yılında rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş ve dava arkadaşlarının büyük Türk milletini ebediyete kadar yaşatmak için çıktıkları kutlu yoldan bu yana 47 uzun yıl geçmiştir. Bu uzun ve kutlu yolda nice badireler atlatılmış, türlü çileler ve amansız cefalar çekilmiş, gencecik bedenler kara toprağa verilmiştir. 47 yılda analarımız, hayatlarının baharında kutlu davamız için kara toprağa giren evlatlarına ağlamıştır” dedi.
Kastamonu İl Kongresi’nin yeniden birlik ve beraberliklerini pekiştirecek, Kastamonu’da ülkücü hareketin tek vücut olarak zafere doğru yürümeye başlayacağı gün olacağını belirten Maşalacı, “Allah’ın izniyle hep birlikte milliyetçi hareketi Kastamonu’da birinci parti yapacağız. Seçimlerde birinci parti olacak” diye konuştu.
Maşalacı, “Milliyetçi Hareket Partisinin iktidar zamanı gelmiştir. Bu zaman 7 Haziran seçimleridir. Bugün burada yaptığımız kongremizle birlikte Kastamonu, MHP’ni zafere taşıyacak kadrolarını seçecektir. Hedefimiz 3 milletvekilidir. Bu büyük davanın her aşamasında fedakarca mücadele eden yiğit Kastamonu’yu yeniden ülkücü hareketin kalesi yapmak içinde mücadele edeceğiz. Allah’ın izniyle başaracağız, başaracağız, başaracağız. Buna inanıyoruz ve inandığımız bu kutlu yolda korkmadan yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bizler büyük bir davanın yiğit neferleriyiz. Çünkü bizler inandığı yoldan sapmayan, inandığının mücadelesini veren dava erleriyiz. Bizler hak yolunun, hakikat yolunun, Allah yolunun yolcularıyız” şeklinde konuştu.
Bu yola çıkmadan önce kendilerinin inandığını ve MHP camiasının da buna inanması gerektiğine işaret eden Maşalacı, “Çünkü zafer inananlarındır. Ülkemiz 12 yıldır ardı bilinmez bir karanlığa, sonu görünmez bir çukura doğru itilmektedir. 12 yılda insanlarımız borç bataklığına saplanmış, yoksulluk artmış, rüşvet ve yolsuzluklar ayyuka çıkmıştır. İktidar ve yandaşları zenginleşirken halkımız giderek fakirleşmektedir. Bu dönemde Türk tarımı çökmüş, çiftçimiz tarlasını terk ederek, büyük şehirlerin varoşlarında hayatta kalma mücadelesine girişmişlerdir. Bu gün bizde üç hilali yere düşürmeyecek, Kastamonu’nun burçlarında dalgalandıracağız. Ülkücü hareketi iktidar yapmak için elimizden gelen her gayreti sarf ederek, gece gündüz demeden çalışacağız”
Konuşmanın ardından seçimlere geçildi. 557 delegenin oy kullandığı seçimlerde 279 oy İbrahim Maşalacı, 226 oy Tarık Ziya Çağılcı, 48 oy Yüksel Aydın ve 4 oyda geçersiz sayıldı. Bu sonuçla, İbrahim Maşalacı MHP Kastamonu İl Başkanlığına seçilmiş oldu.