Hadi, 45. New York Şehir Maratonuna Davet Edildi

Hadi, 45. New York Şehir Maratonuna Davet Edildi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü eski Milli Atlet Fazlı Bayram Hadi, 2 Kasım Pazar günü ABD’nin New York Kenti’nde gerçekleştirilecek “TCS 45. New York Şehir Maratonu”na isim olarak davet edildi.
Hadi, her yıl 100’den fazla ülkeden 50 binin üzerinde atletin katıldığı New York Şehir Maratonu’na özel olarak davet edilmesinden memnuniyet duyduğunu, birçok Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile olimpiyat yaşamasına rağmen New York Şehir Maratonu’nun ayrı bir önemi bulunduğunu, dünyanın en prestijli müsabakasını izlemek için gerekli izinleri alarak katılmayı hedeflediğini söyledi.
New York Şehir Maratonu için Yarış Direktörü Mary Wittenberg ile Organizasyon Komitesi Koordinatörü Sandra Sislowitc’in gönderdiği mektupta, etkinliğin 30 Ekim Perşembe günü başlayacağını ve 3 Kasım Pazartesi günü sona ereceğini ifade eden Hadi, şöyle devam etti:
“Dünyaca ünlü New York Şehir Maratonu’na ‘Yarış Direktörü’ olarak davet edilmekten dolayı çok duygulandım ve mutlu oldum. Orada organizasyonun içinde olacağım gibi, diğer ülkelerden katılan yarış direktörleriyle bilgi alışverişinde bulunacağız. 30 yıldır görev yaptığım illerde ilk kez maraton düzenlenmesini sağladım ve maratonu halka benimsettim. Onurlu davete katılarak Adana ve Türkiye’de yaptığımız maratonları güçlendireceğiz. Böyle büyük organizasyondan edineceğimiz yeni bilgilerle, öncelikle Adana’da benim dönemimde başlayan ve her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz ‘5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Kupası Yarı Maratonu’nu daha görkemli olmasını sağlayacağız."
Hadi, başta sporcular olmak üzere, hakem, antrenör, yönetici ve spor medyası mensuplarının bu gibi organizasyonu yaşamalarının gerektiğinin altını çizerek, New York Şehir Maratonu’nun ardından orada edindiği bilgileri spor ailesiyle paylaşacağını da sözlerine ekledi.