Hakan Fidan'ın adaylığı ile ilgili flaş gelişme!

Hakan Fidan'ın adaylığı ile ilgili flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başından ayrılmasını eleştirdiği Hakan Fidan, aday adaylığı başvurusunu geri çektiğini duyurdu. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Fidan, “Gördüğüm lüzum üzerine, aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan’ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine dönmesi bekleniyor.

Başbakanlık kaynaklarına göre, Fidan'ın adaylıktan çekilmesi Başbakan tarafından uygun bulundu. Cumhurbaşkanı ile istişare edildi.

Fidan yeniden MİT‘in başına getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ikinci kez toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Hakan Fidan yeniden MİT'e müsteşar olarak atandı.

Kabine toplantısı sonrasında basına açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ak Parti milletvekilliği adaylığını geri çeken Fidan'ın yeniden MİT'e atandığını söyledi.

Arınç, Hakan Fidan'ın adaylıktan çekilme kararını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü, Davutoğlu'nun da konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişare ettiği ve kararın bu şekilde alındığını ifade etti.

Bülent Arınç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 'Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır'