HAKKARİ DEVLET HASTANESİ DOKTORLARINA KAYNAŞMA KAHVALTISI

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ DOKTORLARINA KAYNAŞMA KAHVALTISI

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından doktorları kaynaştırmak amacıyla “Kaynaşma ve tanışma” adı altında kahvaltı verdi.
Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir kahvaltı salonunda verilen kahvaltıya Vali Yardımcıları Mehmet Emin Taşçı, Cumhur Duran, Hakkari’de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Sönmez, Genel Sekreterlik Daire Başkanları, hastane yöneticileri ile 60 yakın uzman ve pratisyen doktor aileleri ile birlikte katıldı. Kahvaltıda doktorlara “Sahanda yumurta, yörenin peynir çeşitleri, siyabo, söğüş tava, kavut, zeytin çeşitleri, tereyağı, çemen, ceviz reçeli, bal kaymak, cacık, tahin pekmez ve semaver çayı” ikram edildi. Yeni ve eski doktorlar kahvaltında kendilerini tek tek tanıtarak birbirleri ile tanışma ve kaynaşmanın mutluluğunu yaşayan doktorlar meslektaşlarını bir araya toplayarak güzel bir kahvaltı programı veren hastane yetkililerine teşekkür ettiler.
Hastane yetkilileri, gelen doktorların burada fedakârca çalıştıklarını belirterek, yeni atanan ve eski doktorları kaynaştırmak amacıyla kaynaşma ve tanışma kahvaltısı verdiklerini ifade ettiler. 2008 yılında hizmete giren ve her geçen gün daha da gelişen Hakkari Devlet Hastanesi’ne her branştan uzman doktorların gelmesi ve son teknoloji cihazlarla donatılması yöre halkını sevindirdi.160 yataklı, 60 yakın uzman doktor ve 5 pratisyen hekim ile 500 personelin görev yaptığı hastanede son iki ayda kemik dansitometre, lazer ile böbrek taşı taş kırma, 2 ultrason cihazı, 1 adet anestezi cihazı, yeni yoğun bakım vantilatörleri, yoğun bakım kuvözlerinin yenilenmesi ve kalp hastalarının takibi için koroner yoğun bakım ünitesinin hizmete girmesiyle birçok hasta il dışına gitmekten kurtuldu. Daha önceleri sadece acile başvuran 60 kişi çevre illere sevk edilirken, şimdilerde ise uzman doktorların gelmesi ile birlikte bu sayının 10’nun altına düştüğü belirtildi.
Kalabalık doktor grubunu bir arada gören Hakkarili vatandaşlar ise ilk defa bu kadar doktoru bir arada gördüklerini belirterek, burada görev yapan doktorların canla başla görev yaptıklarını ve yöre halkının kendilerinden oldukça memnun olduklarını söylediler.