Hakkari’de Caz Orkestrası

Hakkari’de Caz Orkestrası

Beşiktaş Belediyesi ile Hakkari Belediyesi "1 Eylül Dünya Barış Günü"nde Hakkari’de buluşacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen geniş kapsamlı kültür-sanat-müzik etkinlikleri Hakkarililer’le birlikte iki gün boyunca kutlanacak.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Nurullah Çiftçi, kardeş belediyeciliğe ve önemli projelere imza atacak.
Aralarında yazar-aydın-sanatçıların yanı sıra "Anadolu Ateşi" grubu, Boğaziçi Üniversitesi caz korosu, Beşiktaş Belediye bandosu ve çocukların da bulunduğu 200 kişilik bir ekiple Hakkari’ye gidecek olan Beşiktaş Belediyesi şehre bir çok da hizmet götürecek.
Türkiye’nin iki kültürünün buluşacağı kutlamalarda, "Vizontele - Düğün Dernek - Aylavyu" gibi filmler, Beşiktaş Belediye’sinin kuracağı yazlık sinemalarda Hakkarililer’e izletilecek.
Beşiktaş Belediyesi ayrıca Hakkari’de çocuklar için dev şişme lunapark ve palyaçoların bulunacağı bir park oluşturacak.
Basın mensupları, konuklar ve sanatçılarla bölge gezisinin de yapılacağı "barış festivalinde" Dünya Göz Hastanesi de hasta kontrol Tırını bölgeye göndererek göz taraması yapacak.
Amacı sadece "barış mesajı veren festival" özelliği taşıyan etkinlikler kapsamında Beşiktaş Belediyesi; bölgede bazı yatırım ve organizasyonlarda yapacak.