Hakkarili Çocuklardan Rojava’ya Yardım Eli

Hakkarili Çocuklardan Rojava’ya Yardım Eli

Hakkari Belediyesi Feqiyê Teyran Kültür Merkezi’nde müzik eğitimi alan çocuklar, Rojava’da yardıma muhtaç çocuklar için kendi imkanlarıyla yardım kampanyası başlattı.
Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Feqiyê Teyran Kültür Merkezi’nde müzik eğitimi alan Hakkarili çocuklar, medyadan takip ettikleri Rojavalı çocukların çağrılarına sessiz kalmadı. Çocuklar, internetten ve televizyondan izledikleri haberlerde Rojava’da çocukların öldüğünü görerek yaşanan dramdan etkilenip, harekete geçti. Ailelerine ve öğretmenlerine Rojava’daki çocuklara yardım etmek istediklerini ileten çocuklar, topladıkları harçlık ve esnaftan aldıkları desteklerle yardım malzemesi topladı.
Harçlıkları ve esnaflardan aldıkları desteklerle çocuk arkadaşlarına mama, çocuk bezi ve bebe bisküvisi alan çocuklar, topladıkları yardımları paketler halinde Hakkari Belediyesi Yardım Toplama Merkezi’ne getirdi. Burada toplanan çocuklar, topladıkları yardımları Rojava’daki çocuklara göndermek için belediyeye getirdiklerinin belirtti.
Topladığı 50 lira harçlığını zarf içinde daha önce Rojava’ya gönderdiğini belirten çocuklardan Hatice Kaçar, “Rojava için yardım topluyorum, çocuk arkadaşlarım için bisküvi, mama ve çocuk bezi toplayarak yardımda bulundum. İnternetten ve televizyondan takip ediyorum, şimdiye kadar Rojava’da 50 çocuk açlık ve susuzluktan öldü. Bunlara bir son verilmesini istiyorum. Onlara başka insanlarda yardımda bulunsun’ dedi.