Halide Okumuş’un “1 Mi Büyük 6 Mı?” Sergisi Görücüye Çikti

Halide Okumuş’un “1 Mi Büyük 6 Mı?” Sergisi Görücüye Çikti

Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi kuruluşunun 3. Yılını 2 sergiyle kutladı. Aynı gün açılan Hiç-3 sergisi yanında seramik sanatçısı Halide Okumuş’un eserleri de üçüncü yıl anısına sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Halide Okumuş`un "1 mi büyük 6 mı?" adlı seramik sergisi, Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde görücüye çıktı. Sergi, 12 - 22 Eylül tarihleri arasında hafta içi 10.00 - 19.00, Cumartesi günleri ise 10.00 - 17.00 saatleri arasında görülebilecek.
Seramik sanatçısı Halide Okumuş açılışta yaptığı konuşmada, “Bu sergide olduğunuz ve bu mutluluğu paylaştığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Üç yıldan beri Hiç çalıştayı sergisi yapılıyor, ben iki tanesine katıldım. Hiç çalıştayı bu şekilde içlendirilebilir mi, bilmiyorum ama genel ile içlendirilebilecek bir durum. Ben ‘1 mi büyük 6 mı büyük?’ dedim ve çıktım ortaya. Bilemiyorum sizler ne dersiniz? Gezi anında yine paylaşırız, konuşuruz. Bakalım ‘1 mi büyük, 6 mı?’ sizler ne diyeceksiniz… Hiç çalıştayını organize eden isim annesi ve organizatörleri Gülsin Erbil’e, organizatörümüz Ayfer Demircioğlu’na, hocamız Sabahattin Şen’e ve katılan bütün arkadaşlara, desteklerinden dolayı Bodrum Belediyesi’ne ve sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sanatçı Okumuş, çalışmalarını hayatındaki geriye dönük verileri, izleri birleştirdiğinde, her şeyin bir zamanı olduğu ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığı noktasından hareketle; ruh, söz, eylem birlikteliğine dışarıdan bakabilmenin ve görebilmenin keyfi ile “döngü” kavramı üzerinden sürdürüyor.