Halilhodzic için önlem paketi hazırlandı

Halilhodzic için önlem paketi hazırlandı

Süper Lig'e istediği başlangıcı yapamayan Trabzonspor, üst sıraları zorlayan Mersin İdmanyurdu'nu 3 puanla tanıştı. Bordo Mavili takımın teknik direktörü Vahid Halilhodzic, önceki günkü maçın ardından "Gülmenin zamanı gelmişti" açıklamasını yapmıştı. Halilhodzic, gerçekten de bu maça kadar gergin tavırları ve asık suratıyla hafızalara kazınmıştı.

TEKNİK KADRO HEMEN MÜDAHALE ETTİ

Gazetelerde yer alan habere göre önceki gün dikkat çeken bir detay vardı; teknik kadro, ortam gerildiğinde Boşnak hocanın yanından ayrılmayarak sahaya girmesini ve hakemle diyaloğa girmesini engelledi. Teknik kadroya bu telkin, Karadeniz ekibinin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan geldi. Başkan, Halilhodzic'in sinirlerine hakim olamaması nedeniyle ceza almasını önlemek istedi.

"GEREKLİ ANLARDA HOCAYA HAKİM OLUN"

Hacıosmanoğlu, Halilhodzic'in yardımcıları Jacques Bonnevay ve Fatih Kavlak ile bir araya gelerek, "Hoca, hırsı ve isteği nedeniyme kendini maça bazen fazla kaptırabiliyor. Hakemlerle aşırı diyaloglar yaşıyor, sahaya giriyor. Bunun için size büyük görev düşüyor. Gereken anlarda hocaya hakim olarak ceza tehlikesini ortadan kaldırmalısınız" dedi. Yardımcı antrenörler bu talebi tüm teknik ekibe iletti ve Halilhodzic takibi başladı.

VAHID HALILHODZIC'İN GERGİNLİK SİCİLİ

22 Eylül'de, ligin 3. haftasında deplasmandaki Başakşehir maçında hakem Halis Özkahya ile diyaloğu nedeniyle 1 maçta soyunma odası, yedek kulübesine giriş cezası ve 13 bin lira para cezası aldı.

2 Ekim'de, Avrupa Ligi'ndeki Legia Varşova maçının 41. dakikasında yaşanan bir pozisyonda hakem Victor Kassai'ye uzun süre itiraz etti. Uyarılara rağmen itirazını sürdürünce, maçın geri kalanını tribünden izlemek zorunda kaldı. UEFA'dan 1 maç men cezası alan Halilhodzic, perşembe günkü Lokeren karşılaşmasını tribünden takip edecek.