Halit Akçatepe'nin kızından duygulandıran sözler!

Halit Akçatepe'nin kızından duygulandıran sözler!

Ataşehir'de özel bir hastanede geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybeden ünlü oyuncu Halit Akçatepe için Caddebostan Kütür Merkezinde tören düzenlendi. Törene ailesi başta olmak üzere sanat camiasından çok sayıda seveni katıldı. Ünlü sanatçının Türk bayrağına sarılı naaşı kültür merkezinin sahnesine getirildi. Ünlü sanatçının biyografisinin okunmasıyla başlayan tören, veda konuşmalarıyla devam etti. Ünlü sanatçının yakın dostları ve sevenleri sahneye çıkarak Akçatepe ailesine başsağlığı diledi. Halit Akçatepe'nin “Sevilip sevilmediğim cenazemde anlaşılacak” sözünü hatırlatan dostları, salonun doluluğunu göstererek Akçatepe'nin ne kadar sevildiğine dikkat çekti.

Halit Akçatepe'nin gülümsemeyi öğreten sanatçı olduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Bizim çocukluğumuzun, gençliğimizin ilk yıllarında tanıştığımız sanatçı. Bizlere gülümsemeyi öğreten, Türkiye'nin aydınlık yüzümü gösteren bir ekoldür. Ailesine başsağlığı diliyorum, kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“Filmlerini her zaman izleyeceğiz, ona olan özlemimizi gidereceğiz”

Akçatepe'nin sanatçı dostu Genco Erkal ise, “Her zaman çok doğaldı tüm hayatı boyunca. Çok benzersiz bir oyuncuydu gerçekten. Her türde çok etkiliydi. Her zaman çok açıktı, okur anlamaya çalışır ve her zaman bunu ifade edebilen bir gücü vardı. Ve her zaman tutkusuna, ciddiyetine hayran olmuştum. Mutlu bir hayat yaşadı. Çok güzel bir ailesi oldu. Güzel bir iz bıraktı Türk halkında. Filmlerini her zaman izleyeceğiz, ona olan özlemimizi gidereceğiz. Hepimizin başı sağolsun. Halit ışıklar içinde uyusun” şeklinde konuştu.
Hababam Sınıfı'nın "Kalem Şakir"i Bülent Bülent İğdiroğlu, “Halit ağabeyi herkes çok seviyordu ama bizler çok farklıydık. Onun bize ağabeyliği, yol göstermesi çok değerliydi. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

“Hayata karşı mizahı kalkan olarak kullanmış, bütün sıkıntıları mizahla aşmış, ömrünü sanata adamıştı”

Halt Akçatepe ile yarım asırdır arkadaş olduklarını vurgulayan Erol Evgin, “Halit Akçatepe benim yarım asırlık dostum. Halit çok büyük bir sanatçıydı. Ama insan olarak da çok değerli bir insandı. İçi dışı bir, tertemiz insandı. Hayata karşı mizahı kalkan olarak kullanmış, bütün sıkıntıları mizahla aşmış, ömrünü sanata adamıştı. Kalbimizde saklayacağız onu” ifadelerini kullandı.

Halit Akçatepe'nin sanatçı dostu Emel Sayın ise, “Sanat dünyasındaki insanlar Allah'ın görevlendirilmiş kadrosundandır denir. Mutlaka Halit de o kadrodan biriydi. Çok güzel bir insandı, benim de can dostumdu. Ailesiyle birlikte ben onları çok sevdim. O gerçek dostumdu. Gerçekten çok üzgünüm. Ailesine, hepimize başsağlığı diliyorum. Nurlar içinde uyusun” diye konuştu.

“Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahnedeyiz, oysa daha önce bunu yapabilmeliydik”

Ünlü sanatçının kızı Ebru Akçatepe ise babasıyla bugün ilk kez aynı sahnede olduğunu belirterek, “Babamın son yolculuğunda bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahnedeyiz. Oysa daha önce bunu yapabilmeliydik. Babamla tam da burada birlikte çalışıp bir program ayarlamıştık. Yakın bir zamanda babamın sevdiği dostları, yakın arkadaşları, sevenleri bir kez de babam için bu sahnede buluşacaklardı. İşte şimdi buradayız. Babam ve ben aynı sahneyi paylaşıyoruz. Sevdiği dostları sizler onun için geldiniz. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir dost, iyi bir baba” ifadelerini kullandı.
Ünlü sanatçı Halit Akçatepe'nin cenazesi, cenaze namazı kılınmak üzere alkışlar eşliğinde Şakirin Camii'ne götürüldü.