Halk Sağlığı Haftası Kutlanıyor

Halk Sağlığı Haftası Kutlanıyor

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yapmak üzere Niğde Hükümet Meydanı’nda stand kurarak hafta etkinliklerine başladı.
Kurulan standa vatandaşların boy ve kilo ölçümü yapılarak kilo analizi yapıldı. ve Stand görevlileri çeşitli broşürler dağıtılarak kanser hastalığında erken teşhisin önemini anlattı.
Halk sağlığını ilgilendiren diğer birçok konu üzerin de de bilgilendirme yapılan standa vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.
Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, hafta kapsamında yapılan ve yapılacak olan etkinlikler hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk; “Ülke insanımızın sağlıklı ve üretken bireyler olması yeterli ve dengeli beslenmeleri ve hareketli bir yaşam sürmeleri ile mümkündür. Halk sağlığı açısından en önemli amacımız, vatandaşlarımızın sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır. Bu sebeple vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ile ilgili gerekli bilinci oluşturmak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, risk faktörlerinin azaltılması, erken tanı ve zamanında tedavi ile binlerce insanımızın hayatının kurtarılması ve büyük acıların önüne geçilmesi mümkündür. 2014 yılı ilk 8 aylık dönem içerisinde 1.basamakta muayene olan 746 Bin 884 kişi. Aile Hekimliği Birimlerince takibi yapılan 3 bin 334 gebe, 5 bin 389 bebek, 23 bin 597 çocuk. Topuk Kanı taraması yapılan 3 bin 833 bebek. Doğuştan Kalça Çıkıklığı taraması yapılan 2 bin 501 bebek. İşitme Tarama Testi yapılan 4 bin 506 bebek. KETEM Birimi tarafından 3 bin 549 meme muayenesi, 3 bin 260 mamografi, 4 bin 493 pap-smear testi. Sigara Bırakma Polikliniğine 2 bin 247 kişiye eğitim. Kanser taraması için vatandaşlarımızı köylerinden alarak araçlarla muayeneye getirmek. 2014 yılı ilk 6 ayında 63 bin 378 adet aşılama ve yüzde 98’lik başarı. Su kaynakları ve depolarla ile ilgili toplam 26 bin 641 izlem. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan 3 bin 127 kişi. İl genelinde tüm kapalı mekanlarda 112 bin 476 tütün denetimi. İhlal tespit edilip tutanak tutulan bin 399 iş yeri. SÜDGE ( Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi) eğitimi verilen 510 kişi. Uçucu Madde ihtiva eden ürünleri satan 361 işyerinin sürekli denetimi. Obezite, diyabet ve metabolik hastalıklarla etkin mücadele adına İl genelinde 10 bin 803 halk, 6 bin 670 öğrenci, 458 öğretmen, 390 Sağlık Personeli eğitimi. Çalışan sağlığı ve iş güvenliği kapsamında İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Hizmetleri. İlimizin her yerinde, bazen sağlık evinde bazen sizin evinizde sağlık çalışanlarımızla her zaman yanınızdayız” dedi.