Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Kayseri

Halk Sağlığı Haftası Yürüyüşle Kutlandı

Kayseri’de Halk Sağlığı Haftası düzenlenen yürüyüşle kutlandı.’Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım’ temasıyla düzenlenen yürüyüşe vatandaşlar ilgi gösterdi. Yürüyüşte konuşan Halk Sağlığı Müdürü...

Yayınlanma:
Halk Sağlığı Haftası Yürüyüşle Kutlandı

Kayseri’de Halk Sağlığı Haftası düzenlenen yürüyüşle kutlandı.
’Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım’ temasıyla düzenlenen yürüyüşe vatandaşlar ilgi gösterdi. Yürüyüşte konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, “2001 yılından beri Bakanlığımızın önderliğinde Eylül ayının ilk haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Halk Sağlığı Haftası’nın teması bu yıl ’Sağlıklı beslenelim, hareket edelim, huzurlu yaşayalım’ olarak belirlenmiştir. Bu hafta münasebetiyle sağlığın korunması ve geliştirilmesi için fiziksel aktivitenin, hareketli yaşamın önemi, yeterli ve dengeli beslenme konularında toplum bilincini arttırarak hastalıkların meydana gelmeden önlenmesi ve hayat standartların yükseltilmesi hedeflenmiştir. Bununda sağlanabilmesi için vatandaşlarımızın etkin bir biçimde faydalanmasını sağlamak önemlidir” dedi.
Karadağ ayrıca, “Dünya genelinde ölümlerin yüzde 6’sından fiziksel hareketsizlik sorumlu tutulmaktadır. Bu tür etkinliklerde insanların kendi sağlıkları konusunda gerekli bilinci oluşturmayı ve sağlıklı hayat tarzı benimsemeleri amaçlanıyor, bu hafta itibaren daha sağlıklı yaşamaya davet ediyoruz. Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları etkisi uzun vadede ortaya çıkan, sabır gerektiren çalışmaları gerektirir. Bu uzun soluklu yolda herkese sağlıklı, aktif ve huzurlu günler diliyorum” diye konuştu.
Yürüyüşe katılan İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya ise, “ 2014 yılını sağlık bakanlığımız sağlıklı hareket yılı olarak ilan etti. Buna bağlı olarak düzenli olarak harekete teşvik amaçlı illerimizde halk sağlığı önderliğinde faaliyetler düzenliyoruz. 3-9 Eylül halk sağlığı haftası olduğu için halk sağlık müdürlüğümüzün çeşitli programları var. Hastalık gelmeden korunmak en doğrusudur. Özellikle obeziteyle mücadelede hareketliliği tavsiye ediyoruz. Günlük en az 30 dakika 10 bin adım atmayı tavsiye diyoruz bu doğrultuda halk sağlık müdürlüklerimizin dağıttığı adım sayarla yürüyüşe teşvik ediyoruz” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler