Halk Sağlığı Müdürlüğü; Beü İle Protokol İmzaladi

Halk Sağlığı Müdürlüğü; Beü İle Protokol İmzaladi

Zonguldak Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasında Sağlık Eğitim Araştırma Bölgesi Oluşturulmasına Dair İşbirliği Protokolü ile il genelinde "13 Yaş Altı Çocuklarda Göz Taraması" ayrıca il genelinde "Okul Öncesi Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması" na dair işbirliği protokolleri imzalandı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında halkımıza daha etkin hizmet vermek amacıyla Sağlık Protokolleri imzalandı. İmzalanan Sağlık Protokolleri sayesinde 40-69 yaş arası kadınların KETEM’ in yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde ücretsiz mamografi çekimi yaptırabilecek.
Valilik tarafından yapılan açıklamada; “03-13 yaş arası çocuklarda ise; kırma kusurlarının erken yaşta belirlenerek; çocukların daha net görmeleri ve buna bağlı olarak okul başarılarının artırılması amacıyla göz tembelliği olarak bilinen kırma kusurları pediatrik otorefrektometre ile teşhis edilebilecektir. Ayıca kırsal bölgelerdeki okul öncesi çocuklarda ağız ve diş taraması yapılarak sağlık sorunlarının erken yaşta tespit ve tedavi edilmesi hedeflenmektedir. Sağlık Eğitim ve Araştırma Bölgesi oluşturularak; halkın sağlık sorunlarının belirlenmesi ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik ve halkın düzeyini yükseltici çalışmalar yapılması hedeflenmiştir” denildi.
Protokol imza törenine Vali Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Bayraktaroğlu, BEÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları A.B.D Başkanı Prof. Dr. Atilla Alpay, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Oruç, BEÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. K. Varım Numanoğlu katıldı.