Halkbank’ta Oyuncular Bernardı’ye Güveniyor

Halkbank’ta Oyuncular Bernardı’ye Güveniyor

İtalya’dan dönen Halkbank, Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa maçının hazırlıklarına başladı. 2014-2015 sezonu ile ilgili görüşlerini açıklayan orta oyuncu Resul Tekeli, bu sezon baş rolü başantrenör Lorenzo Bernardi’nin oynayacağını söyledi.
Halkbank Spor Kulübü’nde 4. senesi olduğunu hatırlatan Tekeli, "Kulübümün herhangi bir sezona ikinci olmak için başladığına tanık olmadım. Bu yılın hedefleri de yine, Halkbank’a yakışan şekilde tüm kupaları kazanmak. Biz de sporcular olarak elimizden geleni yaparak performansımızı sahaya yansıtıp, tüm kupalarda şampiyonluğa maksimum katkı yapmak istiyoruz" dedi.
Deneyimli oyuncu, Başkent ekibinde geçirdiği dört yılın kişisel performansını ve oyun mentalitesini geliştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Oynayarak Türkiye Şampiyonluğu’nu ilk kez burada kazandım. CEV Kupası Şampiyonluğu da öyle. Bunlar bireysel kariyerimde yazacak çok kıymetli dereceler. Bunun yanında, geçtiğimiz 4 yılda çok önemli, yıldız statüsündeki yabancılarla birlikte forma giydim. Onların da benim gelişmeme büyük etki yaptığını düşünüyorum. Buraya geldiğim güne oranla bambaşka bir Resul oldum."
Antrenör Lorenzo Bernardi ile ilgili görüşlerini de dile getiren Resul Tekeli, "Hocamız için söylenecek fazla bir şey yok. Oyunculuk ve antrenörlük kariyeri ortada. Herkesin tanıdığı bir voleybol siması. Şimdilerde hocamızın oyun felsefesine alışmaya çalışıyoruz. O da bizim kişisel özelliklerimizi anlamaya çalışıyor. Hatta iki taraf da bu tanıma işini başardı diyebilirim. İnanıyoruz ki, bizi en iyi şekilde yönlendirecek ve bütün kupaları almamızda baş rolü alacaktır. İlk hedefimiz de Süper Kupa" ifadelerini kullandı.