Hamas askeri üssü vurdu

Hamas askeri üssü vurdu

Kassam Tugayları "İsrail'e attığımız füzelerle Aşdot'daki hedeflerimizi vurduk" yönünde açıklmada bulundu.Özel kaynaklarımız füzelerden birinin Sdot Miha Askeri Üssü'ne isabet ettiğini bildirdi" denildi.

Açıklamada, söz konusu üssün, "Arrow 2" hava savunma sistemi ve nükleer başlık taşıyan "Jericho-2" füzelerinin bulunduğu üs olduğu da kaydedildi.

Öte yandan, sabah saatlerinde İsrail ordusunun Gazze'nin sınır bölgelerine gaz ve aydınlatma fişeği attığı ifade edildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sınır bölgelerine atılan bombalar, ekili alanlara ve bazı evlere zarar verdi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye "Koruyucu hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

İsrail'in bu çerçevede Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar, 172 kişi hayatını kaybetti, bin 268 kişi yaralandı.

KASSAM'IN İHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee de sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Hamas'ın "sahada başarı elde etme denemesi olan" bir İHA düşürdüğünü açıladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail hava sahasına, İnsansız Hava Aracı (İHA) gönderdiğini doğruladı.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hava sahasında "özel bir görevi yerine getirmek amacıyla" İHA gönderildiği belirtildi. Açıklamada, düzenlenen operasyonun detaylarıyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağı kaydedildi.

40 HEDEF VURULDU

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de dün gece boyunca 40 hedefin vurulduğu belirtilirken, Gazze tarafından İsrail'e 20 füze atıldığı ifade edildi.

Atılan füzelerden 12'sinin İsrail topraklarına düştüğü 7'sinin ise "Demir Kubbe" füze savunma sistemleri tarafından imha edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca pazar bütün gün boyunca 130 füzenin Gazze'den atıldığı, 100'ünün İsrail'e düştüğü kaydedildi. 22'sinin füze savunma sistemleri tarafından imha edildiği ifade edildi ancak geri kalan 8 füzeye dair bilgi verilmedi.