Hamile Eşini Öldürdüğü İddia Edilen Sanık Yargılandı

Hamile Eşini Öldürdüğü İddia Edilen Sanık Yargılandı

Manisa’da, sekiz aylık hamile eşini dört yaşındaki minik kızlarının gözü önünde döverek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.
Olay, 17 Mayıs 2014 tarihinde meydana geldi. Sekiz aylık hamile eşi 22 yaşındaki Burcu Çapar’ı döverek öldürdüğü iddiasıyla 23 yaşındaki Semih Çapar hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Burcu Çapar’ın babası Süleyman ile annesi Fatma Akyol katıldı. Akyol ailesini avukatlığını Mehmet Özyolcu, Semih Çapar’ın avukatlığını ise Emin Uz yaptı. Davayı Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu ile Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu da izledi. Duruşmanın hemen başında 1. duruşmada mahkeme tarafından istenilen hastane kayıtlarının olmadığı ve kısa bir zaman tutulduktan sonra silindiği belirtildi. Yine ilk duruşmada sanık Semih Çapar, tartıştığı eşinin otomobilden atlayınca öldüğünü ileri sürmüştü.
KIZININ KIYAFETLERİNİN İNCELENMESİNİ İSTEDİ
Mahkeme davayla ilgili mahalledeki din görevlisi H.K. ve ilk duruşmada ismi geçen katil zanlısının yakını R.Ç.’yi dinleyerek başladı. Dinlemelerin ardından söz alan Burcu Çapar’ın annesi Fatma Akyol, R.Ç.’nin ifadelerinin çelişkili olduğunu savundu. Annenin ardından söz alan baba Süleyman Akyol ise katil zanlısı Semih Çapar’ın gönül ilişkisi olduğunu ve olay günü tartışmaya sebep olduğu iddia edilen S.Ç. hakkında şikayetçi oldu. Ayrıca baba Akyol, kızının olay günü üzerinde bulunduğu kıyafetleri mahkemeye sunarak incelenmesini istedi.
“HANGİ BABA EVLADINA KIYAR”
Mahkemede kendisini savunan zanlı Semih Çapar, “Ben eşimi iki kez kaçırarak, severek evlendim. Karnında çocuğumu taşıyordu. Oğlum olacaktı. Hangi baba evladına kıyar. Ben severek evlendim. Eğer ben böyle bir şey yapmış olsaydım hastaneye götürmezdim” diyerek kendini savundu.
Semih Çapar’ın ardından konuşan avukatı Emin Uz, Semih Çapar’ın eşini öldürdüğüne dair bir kanıt bulunmadığı, olayı görenlerin ifadeleri ile bir sonuca varılamayacağını dile getirerek şunları söyledi: “Adli rapora göre eşinin ya düşürüldüğü ya da düştüğü açıklanmış. Bunun üzerine CMK’nın 190. maddesine göre uzun süredir tutukluluğu göz önünde bulundurularak, Semih Çapar’ın tahliyesini istiyorum.”
DAVA 2 MART’A ERTELENDİ
Manisa Adliyesi 2 . Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tanıklar dinlendikten sonra hakim, baba Akyol tarafından mahkemeye sunulan kıyafetlerin emanet alınarak incelemesine ve davanın 2 Mart 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi.
KADIN CİNAYETLERİNİ ÖNLEYECEĞİZ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Davayla ilgili olarak Manisa Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyeleri Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın sözcüsü Çiğdem Gültekin yaptığı konuşmada, “Kocası tarafından 4 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde, hem de 8 aylık hamile olduğu halde öldürülen Burcu Akyol kardeşimize adalet için burada toplandık. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Burcu kardeşimizin katilinin hiçbir ceza indiriminden yararlanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadele edeceğiz. Buradan tüm kadınlarımıza sesleniyoruz; şiddet gören kadın kardeşlerimiz kendilerini asla yalnız hissetmesin. Biz her zaman yanınızdayız” dedi.
“ADALETE GÜVENİYORUZ”
Öldürülen Burcu Akyol’un annesi Fatma Akyol ise kızını ve karnındaki torununu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirterek “Adalete güveniyoruz. İnşallah müebbet hapis cezası alır. Onun içeriden çıkmasını istemiyorum” dedi.
Baba Süleyman Akyol ise ilk duruşmada ortaya atılan Burcu Akyol’un kaza ile öldüğü iddialarının asılsız olduğunu ve gerçeklerin belgeler ile mahkeme heyetine sunduğunu dile getirerek, “İlk duruşmada bahsedilen iddialarının asılsız olduğunu ispatlamak için dilekçe ile mahkeme heyetine başvurdum. İnşallah müebbet hapis cezası alacak” diye konuştu.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 17 Mayıs 2014 tarihinde meydana geldi. Semih Çapar yolda kaza yaptıklarını belirterek eşi Burcu Çapar’ı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kendi aracıyla getirdi. Burcu Çapar’ın ailesinin hastaneye gelmesi üzerine çiftin minik kızları 4 yaşındaki Ecrin Tanem’in ‘Annemi babam öldürdü’ demesi üzerine acı gerçek ortaya çıktı. Burcu Çapar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde 16 gün boyunca verdiği yaşam savaşını karnındaki sekiz aylık bebeğiyle kaybetti.