Hamile Kadın Cinayetine Bir Tutuklama

Hamile Kadın Cinayetine Bir Tutuklama

Adana’da, 14 yaşında evlenen, 15 yaşında anne olan ve 19 yaşında kocası tarafından öldürülen hamile kadının cinayetinde kocaya yardım ettiği ileri sürülen bir kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinin Akkapı mahallesinde 11 Eylül 2014 günü gece meydana geldi. İddiaya göre, 14 yaşında evlenen, 15 yaşında Mısra isimli bir kız çocuğu sahibi olan Burcu Çiftçi (19), eşi Mehmet Çiftçi (27) ile kıskançlık yüzünden sürekli tartışmaya başladı. Bu nedenle Burcu Çitçi sık sık baba evine gitmeye başladı. Son olarak dört aylık hamile olduğunu öğrenen kadın öldürülmeden 2 gün önce baba evinden geri kocasının yanına geldi. Ancak çift kıskançlık yüzünden yine tartıştı. Kocası kızını ve eşini yanına alarak Akkapı mahallesinde bir mısır tarlasına giderek burada eşini sandalyeye oturtup göğsünden 3 el ateşle vurdu. Zanlı, daha sonra otomobille olay yerinden kaçıp kızını Mustafa M. isimli bir kişiye vererek, "Kızım sana emanet" dedi. Bir süre sonra genç kadının ailesi kızına ulaşmaya çalıştı. Ancak ulaşamayınca polisi arayarak "Kızımıza ulaşamıyoruz, damadımız tarafından öldürüleceğinden şüpheleniyoruz" diye ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis, gece yarısı genç kadını mısır tarlasında öldürülmüş halde buldu. Kadın otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Otopsinin ardından genç kadının cenazesi ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.
Cinayet dedektifleri kocayı bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada kocanın en son Mustafa M. isimli bir şahısla görüştüğü belirlendi. Şahıs gözaltına alındı. Mustafa M’in, zanlının arkadaşı olduğunu eşini öldürdüğünden haberi olmadığını belirterek, "Kızını bana getirip, ’uzaklara gidiyorum kızım sana emanet’ dedi. Sonra hemen evimden ayrılıp gitti" dediği öğrenildi.
Ancak polis, Mustafa M.’nin cinayeti bildiği ve sakladığı gerekçesiyle sorgusunu tamamlayıp cinayete yardım ve yataklık etmekten adliyeye sevk etti. Mustafa M. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.