Hamza Hamzaoğlu'ndan Eskişehir'e gönderme

Hamza Hamzaoğlu'ndan Eskişehir'e gönderme

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: 'Eskişehirspor maçının provasını yaptık' dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Balçova Yaşamspor'u 3-1 mağlup ederek G Grubu'nu lider olarak tamamladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Eskişehirspor'u yenmesiyle liderlik şansını yakaladıklarını belirterek, "Grubu lider olarak bitirmeyi amaçlıyorduk. Hafta sonu oynayacağımız maçın hazırlığı gibi düşündük. Maça tempolu başladık, gol pozisyonları ürettik. Golü bulmakta zorlanırken golü yedik. Tempoyu yüksek tuttuk, bir türlü istediğimiz golleri ulaşamadık. İkinci yarı aynı tempoyu sürdürdük ve maçı 3-1 skorla kazandık. Şimdi Eskişehirspor maçını düşünmeye başladık" dedi.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynayacakları Eskişehirspor maçının zirve yarışında kırılma maçı olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise Hamzaoğlu, "Zirveden üç puan gerideyiz. Rakipler bizden önce oynayacak, onların maçlarına bakacağız. Biz kazandığımızda zirveyi ortak olacağız. Önemli maç ama telafisi olmayan maç değil. Elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız" sözlerini sarf etti.

Selçuk'un neden ilk 11'de başlamadığı konusundaki soru üzerine sarı-kırmızılı takımın teknik adamı, "Bu akşam Eskişehirspor maçının provasını yaptığımız için Selçuk'un gribal enfeksiyon durumu vardı. O yüzden oynatmak istemedim. Bazı oyuncuların beklediğimiz düzeyde değil, bunun onlar da farkında. İstenilen seviyeye gelmek için çalışıyorlar, belli bir performansı yakalayacaklar. İnşallah kısa sürede hazır duruma gelecekler" açıklamasında bulundu.

Tecrübeli teknik adam, Burak Yılmaz'ın da durumunun iyi olduğunu ve Eskişehirspor maçında forma giyeceğini vurguladı.

BALÇOVA YAŞAMSPOR CEPHESİ

Balçova Yaşamspor Teknik Direktörü Altan Çetindağ ise bu akşam kupaya veda maçına çıktıklarını belirterek, "Kupada oynadığımız tüm müsabakalarda oyunu çirkinleştiren, oyunu kötüleştiren taraf olmayacağımızı söyledik. Arada bu kadar fark olmasına rağmen bu mücadeleyi gösterdik. Genç oyuncularımızla gurur duyuyoruz. Gençleri Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. İlk defa büyük bir ambiyansa karşı oyuncumuz grubumuz vardı, onlar için çok mutluyuz. Sonuna kadar öz güvenle oynadılar. Kupa bitti bizim için. Artık hedefimiz lig maçları" ifadelerini kullandı