Hani Hakiminin Mutlu Günü

Hani Hakiminin Mutlu Günü

Diyarbakır’ın Hani İlçe Adliye Sarayı’nda görevli Asliye Ceza ve Sulh Hukuk Hakimi Özkan Kaya, Burdur’un Bucak ilçesinde Kadastro Hakimi olarak görev yapan Hakime Esra Güngör Kaya ile dünya evine girdi.
Hani Kaymakamlığı Hükümet Konağı içerisinde bulunan aile çay bahçesinde gerçekleştirilen nikah töreninde çiftin nikahını Hani Belediyesi Nikah Memuru Mehmet Kaya kıyarken, Hani Asliye Ceza ve Sulh Hukuk Hakimi Özkan Kaya’nın nikah şahitliğini Hani İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ergül, İlçe Hakimi Nefise Hayat yaptı. Gelin adayı Hakime Esra Güngör Kaya’nın nikah şahidi ise Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı ve İlçe Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Ersin Aslan oldu. Renkli görüntülere sahne olan hakimlerin nikah törenine savcılar, adliye ve kaymakamlık personeli, askeri yetkililer ile çok sayıda davetli katıldı.
Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı; Hakim Özkan Kaya’nın ilçe halkı tarafından sevilen bir hakim olduğunu ifade ederek, “Hem hakim bey, hem de gelinimiz, memleketleri Çorum ilimize bağlı Osmancık ilçesinden olmasına rağmen, nikahlarını burada kıydırmak istediler. Böylesine güzel ve çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş olan ve her yönüyle tarih kokan tarihi ve kültürel değerleri açısından büyük önem arz eden Hani ilçesinde nikah töreninin gerçekleştirilmesini istemeleri, ilçe kaymakamı olarak beni ve bu önemli günde davete katılan misafirlerimizi çok derinden sevindirmiştir" dedi.
Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, Hakim Özkan Kaya ve gelin Hakime Esra Güngör Kaya’ya ömür boyu mutluluklar dileyerek sözlerini tamamladı.
Yapılan nikah töreni, Hakim Özkan Kaya ve davetlilerin oynadıkları halay ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.