Hani Müftülüğü’nün Hizmet İçi Eğitim Kursu Sona Erdi

Hani Müftülüğü’nün Hizmet İçi Eğitim Kursu Sona Erdi

Diyarbakır’ın Hani İlçe Müftülüğü’nün hizmet içi eğitim kursu sona erdi.
Cami hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir biçimde sunulması amacıyla Hani İlçe Müftülüğü’nce, D grubu hafız olmayan cami görevlilerine yönelik düzenlenen 160 saatlik Kur’an-ı Kerim hizmet içi eğitim kursu sona erdi. İlçe merkezine bağlı mahallelerdeki camilerde görev yapan 34 kursiyerin katıldığı değerlendirme sınavında başarı gösteren 27 kursiyer imam hatibe kurs katılım ve başarı belgesi, Hani İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından verildi.
Müftü Durmuş, ilçe merkezine bağlı mahallelerdeki camilerde görev yapan kadrolu öğreticilere verilen eğitimin olumlu geçtiğini belirtti. Müftü Durmuş, "Kursiyerlerimiz kurs sonunda komisyon tarafından yapılan mülakatta, öğreticilerimizin aldıkları eğitimden son derece güzel bir şekilde istifade ettiklerini gördük. Bundan da memnuniyet duyduk. Onlar da aldıkları eğitim sonunda Kuran okuyuşlarındaki farkındalığı ve düzelme olduğunu gördüler. Bu eğitimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir" dedi.
Seminerin kendileri açısından çok faydalı geçtiğini ifade eden kursiyerler bu tür seminerlerin periyodik olarak yapılmasının yararlı olacağını kaydederek, memnuniyetlerini dile getirdi.