"harem" Balesi 13 Eylül’de Sanatseverlerle Buluşacak

"harem" Balesi 13 Eylül’de Sanatseverlerle Buluşacak

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 13 Eylül’de Ankara Devlet Opera ve Balesi, Merih Çimenciler tarafından 1998 yılında Osmanlı Devleti’nin 700. Yılı nedeniyle tasarlanan “Harem” balesini sahneleyecek.
Yurt içi ve yurt dışında bir çok kez sahnelenen ve tarihe ışık tutan eserin reji ve koreografisi uluslararası üne sahip koreograf Merih Çimenciler’e ait. İzleyicilere dekor ve kostümleri ile Osmanlı Sarayı’nı adeta yaşatan eserin, dekor ve kostüm tasarımı Alexander Vasilliev, ışık tasarımı ise Tahsin Çetin imzasını taşıyor.
Eserde Eren Keleş “Padişah”, Özge Başaran Onuk “Gülbeden”, Özge Onat “Kösem Sultan”, Mine İzgi “Çeşmidil”, Emre Güler “Kemal”, Kadir Okurer “Ressam” ve “Yeniçeri Solist”, Hakan Odabaşı “Harem Ağası” ve Bahar Keleş “Baş Cariye” rolleri ile sahne alacaklar. Osmanlı usül müziğinin çağdaş bale yorumuyla birleştiği eserde piyanist Erkan Yüksel, Ney sanatçısı Uğur Onuk, Kudüm sanatçısı Aygün Altınbaş, Kanun sanatçısı Cüneyt Kırşan, Keman sanatçısı Ahmet Dinleyen, Timpani’de Yalçın Baygın ve Bateri’de Tansu Karpınar birbirinden etkileyici müziklerle Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçılarına eşlik edecekler.