Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül:

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül:

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Diyarbakır’ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyünün kırsal kesimine Hakkari’nin Şemdinli ve Siirt’in Eruh ilçelerine terör örgütünün ilk saldırısını gerçekleştirmesinin yıl dönümünde çatışmada öldürülen terör örgütü mensubu Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesine tepki göstererek, "Şehitlerimizi mezarlarında ters döndüren heykel derhal yıkılmalıdır." dedi.
"Baskınları gerçekleştiren grubun başında bulunan teröristin heykelinin dikilmesi esnasında güvenlik güçlerinin hiçbir şey yapmayıp olay yerine uğramaması ise ülkemizin düştüğü acı durumun göstergesidir." diyen Akgül, şu açıklamayı yaptı:
"Şehit Aileleri ve Gaziler olarak terörün bitmesini, ülkemize huzur ve güvenin gelmesini her zaman istedik. Terörün bitirilmesine yönelik adımları, kırmızı çizgilerimizi belirterek Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi rencide etmeden vicdanları sızlatmayan her girişimin yanında olduk. Ülkemizin geleceği için yeri geldi bağrımıza taş bastık, sabır sınırlarımız zorlansa da soğuk kanlılığımızı asla yitirmedik. Bölücü terör örgütü mensuplarının heykelinin her karışında kanımız olan vatanımıza dikilmesini asla tahammül edemeyiz. Şehitlerimizi mezarlarında ters döndüren heykel derhal yıkılmalıdır. Vicdanı olan duyarlı herkesin vicdanını kanatan bu olay asla unutulmayacak kara bir lekedir. Bölücülerin şımardığı, aymazlıkla heykel dikenlerin sorumlusu olan herkese adaletin kılıcı gereğini yapacaktır. Şehit Aileleri ve Gaziler olarak bölücü terörün gerçek yüzünü unutturmayacağız. Üzerimize düşen her şeyi tereddüt etmeden yapacağız."