Harput sordu, Kahraman cevap verdi!

Harput sordu, Kahraman cevap verdi!

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da bulunduğu 26’sı tutuklu 60 sanığın yargılaması devam ediyor. Duruşmanın ikinci gününde savunma yapan dönemin Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, tutuklu yargılanan eski vali Harput’un soruları doğrultusunda 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ yapılanması ve faaliyetlerini anlattı.

"Vali sohbetlere katılmakta fayda var dedi, ama aradığına şahit olmadım"
Mahkeme başkanının ‘sorusu olan var mı’ demesinin ardından söz hakkı alan Harput, Kahraman’ın kendisi hakkında iddia ettiklerini sordu. Harput, Kahraman’a mahkeme huzurunda, kendisinin sohbetlere katılmayanları arayıp azarladığına şahit olup olmadığını sordu. Harput’un sorusuna Kahraman, “Cemaat adına düzenlenen davet ve sohbetlerde denk geldiğimiz zaman kendisinin ‘sohbetler birlik ve beraberlik adına çok faydalı oluyor, katılmakta fayda var’ dediğine şahit oldum, fakat birilerini arayıp azarladığına hiç şahit olmadım” diye cevap verdi.

"Sarıyıldız sohbet tertip etti, yerel seçimleri konuştuk"
Kahraman’ın Harput’un 2014 yılı yerel seçimlerinden önce kendisine ait evde sohbet organize edip etmediği yönündeki soruya verdiği cevaplar, o dönemde örgüt işleyişi ve siyasi duruşu ile ilgili ciddi detayları gözler önüne serdi. Kahraman, Harput’un sohbet organizasyonu sorusu üzerine, “2014 yılı Ocak ayı başlarında dönemin il imamı Cansu Sarıyıldız benim evimde bir sohbet organize etti. Bu sohbete dönemin valisi Şahabettin Kahraman, Cansu Sarıyıldız, Osman Yıldız, Mustafa Kıra, Hilmi Gülcemal, Emin Akça ve adını hatırlayamadığım birkaç kişi daha katılmıştı. Sohbette Cansu Sarıyıldız, ‘Bu yolsuzluğa, hırsızlığa sessiz mi kalacağız? Elimizde tape kayıtları, dinleme kayıtları var. Mahalli seçimlerde Bursa merkezde AK Parti’yi değil CHP’yi destekleyeceğiz. İlçelerde de AK Parti karşısındaki en güçlü adayları destekleyeceğiz’ dedi. Cansu Sarıyıldız’ın bu lafı üzerine Mustafa Kıra, Osman Yıldız ve ben karşı çıktık. Şahabettin Harput sohbetten ayrıldı, ama tepkisini net hatırlayamıyorum” ifadelerini kullandı.

"Dönemin emniyet müdürünün para istediğini duydum"
Harput, Kahraman’a, Bursa’daki vergi rekortmenlerinden cemaate 'himmet' adı altında para toplayıp toplamadığını da sordu. Kahraman, Harput’un sorusuna verdiği cevapta, cemaat için yardım adı altında cirosu en yüksek olan 250 şirketten para toplandığını, Cansu Sarıyıldız’ın kendisine dönemin emniyet müdürünün bir iş adamından 80 bin lira para aldığını söylediğini belirterek, “O dönemde ekonomi dergilerinde yer alan verilere göre, yıl içerisinde cirosu en yüksek olan 250 şirketten cemaat için para toplanırdı. En son dönemin Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın bir iş adamından 80 bin lira para istediğini Cansu Sarıyıldız’dan duydum” dedi.