Hasan Moral: “Büyüme performansımız umut veriyor”

Hasan Moral: “Büyüme performansımız umut veriyor”

2017’de büyümenin daha da hızlanması gerektiğinin altını çizen Moral, “Tüm olumsuzluklara rağmen gösterdiğimiz olduğumuz büyüme performansı, gelecek adına umut verici” dedi.

Dördüncü çeyrekteki 3,5’lik büyümenin beklentilerin üzerinde olduğunu dile getiren Başkan Hasan Moral, sözlerini şöyle sürdürdü;

“2016 yılı hepimizin bildiği gibi çeşitli olumsuzluklarla boğuştuğumuz bir yıl oldu. Bir taraftan global krizin etkileri ve bölgesel çalkantılar, diğer taraftan da ülkemizin geleceğini karartmaya çalışan kesimlerin faaliyetleri, bizleri ekonomik anlamda etkiledi. Ancak Türkiye’nin geleceğine umutla bakan iş adamları olarak, gayretimizi hiçbir zaman yitirmedik. Bu bağlamda 3. çeyrekte 1.8 küçülen Türkiye ekonomisinin 4. çeyrekte 3.5 oranında büyümesi sanıldığından çok daha önemli bir gelişmedir. Gelişmekte olan ülkelerin büyüme performansına bakıldığında bu daha net anlaşılacaktır. Bizler, hem kendimizi ve sektörlerimizi, hem de ülkemiz ekonomisini geliştirmeye mecburuz. Bunun için sanayi ve üretim yatırımlarının yanı sıra ihracatımızın ekonomiye katkısını daha da artırmalıyız. Bu noktada yatırımları ve büyümeyi destekleyecek bir takım reformların devamını bekliyoruz”