Hastanede Bebeklerin Karıştığını İddia Etti

Hastanede Bebeklerin Karıştığını İddia Etti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan bir aile, yaklaşık 1 ay önce doğan bebeklerinin hastanede başkasıyla karıştırıldığını iddia etti.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan Ok ailesi, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Darıca Farabi Hastanesi’nde doğan bebeklerinin hastanede karıştırılarak, kendilerine başkasının bebeğinin verildiğini iddia etti. Baba Şenel Ok, eşinin Darıca Farabi Devlet Hastanesinde geçen yıl 23 Aralık’ta doğum yaptığını belirterek, “Eşimin hamileliği sürecinde doktorlar bebeğimizin hiçbir hastalığının bulunmadığını söyledi. Ancak çocuk doğduktan sonra çeşitli hastalıklar baş gösterdi” dedi. Bebeğin kan grubunun kendisi ve eşiyle uyuşmadığını ileri süren Ok, "Doğumdan bir gün sonra hastaneden çıkış yapıp eve gittik fakat evimize gittiğimizde çocuğun ayaklarının sarılı olduğunu gördük, sürekli ağlıyordu. Ayaklarını açtığımızda ödemli olduğunu gördük. Aynı akşam Darıca Farabi Devlet Hastanesine yeniden götürdük. Bebeği ’hiçbir şeyi yok’ diye gönderen doktor, bu kez bize bebekte ’Turner sendromu’ olduğunu söyledi. Ardından rapora başka doktorun kaşesini vurdu. Turner sendromu, bebeklerde kromozom eksikliğinden kaynaklı bir hastalık. Daha sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki kromozom analizinde de aynı teşhis konuldu” dedi. Bu durum üzerine Farabi Devlet Hastanesine dilekçe yazdığını, süreçle ilgili bilgi istediğini ancak kimsenin geri dönüş yapmadığını ileri sürdü.
Bebeğinin başka bebekle karıştırıldığını iddia eden baba Şenel Ok, “Bebeğimizin ayakları kararmış vaziyetteydi. Götürdüğümüz özel hastanede Sepsis Neonatal tanısı koydular ve Pendik’te bulunan bir hastaneye sevk ettiler. Bebek burada bir hafta yoğun bakımda kaldı. 9 ay anne karnında sağlam ve sağlıklı olan bebek, doğduktan sonra hastalıklı çıktı. Bebeğin hastanede değiştirilmiş olabileceği şüphesini taşıyoruz" ifadesini kullandı.
Bebeğe özel hastanede yapılan testte, çocuğu doğuran annenin 30 yaşında ve ilk çocuğu olduğunun ortaya çıktığını iddia eden Ok, "Eşimin ikinci gebeliği ve ayrıca 23 yaşında. Tüm tespitler gösteriyor ki bebek bize ait değil. Bunun için de Darıca Farabi Devlet Hastanesi hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum ve DNA testi yapılmasını istedim. DNA testiyle her şeyin ortaya çıkacağını umuyorum. Bizi mağdur edenler hakkında tüm hukuki yolları kullanacağım” dedi.