Hastaneden Mektup Var

Hastaneden Mektup Var

Kütahya’da, hastanelerinden taburcu olan hastalara mektup uygulaması başlatıldı.
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, yaptığı açıklamada, hastalık döneminde yaşananların hafızalara kazındığını ve hayatın çoğu döneminde hatırlandığını bildirdi.
Mektup geleneğinin unutulmak üzere olduğu belirten Ekici, "Hastalara geçmiş olsun dilekleri SMS veya mail yoluyla iletilir oldu. Hastanelerde veya evlerde hasta ziyaretleri azaldı. Hastalık döneminde şifa vesilesi olan eller, sonrasında hal hatır soran kalemlere sarılarak önemli bir görevi ifa ediyor. Bir geleneği canlı tuttukları gibi, hastalar için de moral kaynağı oluyorlar" dedi.
’Hastaneden mektubunuz var’ projesi ile hastaların gönlünü almak, sonrasında da yanlarında olduklarını ifade etmek, hastalıkların tekrarlamasını engellemek için de bir takım tavsiyelerde bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Mithat Ekici, "İletişim imkanlarındaki gelişme, toplumumuzda bazı değerlerimizi de alıp götürüyor ne yazık ki. Mektup yazma, hasta ziyareti gibi mesela. Taburculuk sonrası hastalarımızı unutmadığımızı hissettirmek, Tavsiyelerde bulunmak işin bir yüzü. Diğer taraftan hastanede geçen süreler için ve hastaneye dair bir hatırat olsun istiyoruz. Şifasına vesile olan doktorları, sağlıkçıları unutmasın istiyoruz" diye konuştu.
Mektuplarda hastaların hastanede yaşadıkları bazı hatıralara da yer verdiklerini, mektupların standart ve matbu olmadığını dile getiren Ekici, "Mektupların çoğunu ben de okudum. Gerçekten halkımız ile sağlıkçılarımız arasında çok güzel diyaloglar yaşanmış. Karşılıklı dualar edilmiş. Duygu yüklü çoğu. Belirli bir süre sonra bu mektupları kitap haline getirebiliriz” ifadelerini kullandı. (EFE)