Hatay’da Ali İsmail Korkmaz Eylemi

Hatay’da Ali İsmail Korkmaz Eylemi

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın faillerinin yargılandığı davada çıkan karar Hatay’da protesto edildi.
Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap, abisi Gürkan ile Hatay’daki ODTÜ eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ailesinin de katıldığı yürüyüşte, sloganları atıldı. Eğitim-Sen Hatay Şubesi önünde toplanan grup ellerindeki pankartlarla birlikte Yer altı Çarşısı’nın olduğu bölgeye kadar sloganlar atarak yürüdü. Yer altı Çarşısı önünde açıklama yapan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz adil bir yargılama süreci geçirilmediğini savunarak, “Adalet yerini bulana kadar davamıza sahip çıkacağımıza ve davanın peşini bırakmayacağımıza size söz veriyoruz, yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Anne Emel Korkmaz ise, “1 buçuk senedir bütün acıma rağmen Kayseri’ye gittim, hep umutla gittim ama baktık ki maalesef bu ülkede adalet kalmamış, bu ülkenin adaleti yerle bir olmuştur. Bunu dün bir kez daha gördük ama Ali İsmail’in hakkını alana kadar, katiller gerçek cezalarını bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz, yılmayacağız” diye konuştu.
Hatay’daki ODTÜ eylemleri sırasında yüksekten düşerek hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da, “Bu dava olaylar sırasında katledilen herkesin davasıydı. Çünkü biz, mücadeleci insanlarız, haksızlığa karşı direneceğiz” dedi.
Diğer yandan Hatay’da yapılan yürüyüş öncesi Ali İsmail Korkmaz davasının adaletli şekilde görülmediğini savunan Hatay Barosu, Başkan Ekrem Dönmez öncülüğünde, Ali İsmail’in ailesi ve avukatların katılımıyla Hatay Adliyesi’ne gelerek ellerindeki siyah çelengi adliye önüne bıraktı.