Havacılık Festivali Selçuk’ta Başlıyor

Havacılık Festivali Selçuk’ta Başlıyor

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) öncülüğünde, Dev Ajans organizasyonu ile düzenlenen “TATCA Havacılık Festivali” İzmir Selçuk-Efes Havaalanı’nda başlıyor.
Bu sene 2.’si düzenlenecek olan Havacılık Festivali’ne ilişkin Hilton Otel’de tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda, festivale ilişkin bilgiler verildi. Uluslararası boyutta gerçekleştirilecek festival, 13-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde hava akrobasi gösterileri, sanal havacılık gösterileri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer gösterileri, ilgili üniversite ve kulüp etkinlikleri, model uçak gösterileri düzenlenecek. Hediye uçuşların ve konserlerin olacağı havacılık festivalinde çocuklar için de oyun alanları açılacak.
Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, festivalde ‘Mor Menekşe’si ile Acromack Air Show’u gerçekleştirirken, akrobasi pilotu Oğuzhan Yararcan ise Passion Show’u ile katılanlara heyecanlı dakikalar yaşatacak. Ayrıca İtalya’dan Maurizio Perissinotto ‘Scarlet Rose Air Show’ ile Romanyalı Hawks of Romania-Air Show gösterileri ile festivale renk katacak.
TATCA İzmir Şube Başkanı Tansu Bayındır yaptığı açıklamada, “Bu denli güzel bir etkinliğe İzmir halkının katılmasını ve değer vermesini istiyoruz, diliyoruz. Gençliğimize ve Havacılığımıza katkı sağlamak amacı ile bu organizasyonu düzenledik” dedi. TATCA önderliğinde gerçekleştirdikleri bu organizasyonun gelişerek büyümesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Dev Ajans Bütünleşik Pazarlama İletişimi Başkanı Erhan Gölbey de, “Havacılık sevdalıları tarafından benimsenen festivalin gelecek yıllarda da gelişerek devam edecektir” diye konuştu.
22 ayrı ülkede 800’e yakın gösteri uçuşu yaptığını dile getiren Dünyaca ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, “Bir ülkede medeniyet varsa o ülkede havacılıkta gelişmiştir. Çocuklar pilot olmak ister büyüdüklerinde ise bundan vazgeçer çünkü havacılık kültürü yok. Havacılık kültürünün artması için bu etkinlik çok önemlidir umarım bu tür etkinliklerin sayısı artar. Bu etkinlik için TATCA’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.