“hayata Tutunmak İçin Beş Dakika Mola” Kampanyası İlgi Görüyor

“hayata Tutunmak İçin Beş Dakika Mola” Kampanyası  İlgi Görüyor

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde uzun yol seyahat eden araçlara uygulama yapılarak hem trafik ile ilgili bilgi ve önlemler hakkında bilgi verilirken hem de molanın gereksinimini vurgulamak adına çeşitli ikramlarda bulunuluyor.
Yapılan yol uygulamalarına katılan İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, “Hayata Tutunmak İçin 5 Neden adı altında bir çalışmanın bu yıl ikincisini yapıyoruz. Buradaki amacımız seyahat eden vatandaşlarımızın gittikleri yere sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi, kazasız bir şekilde ulaşabilmesi için dikkat edilmesi gereken 5 konunun kendilerine anlatılması ve 10 dakikada olsa bir mola verdirmeyi amaçladık. Özellikle araç kullanırken cep telefonunun kullanılmaması, emniyet kemerinin takılması, uykusuz yola çıkılmaması, aşırı hız yapılmaması gibi konularda vatandaşımızı bilgilendirmek istedik. Vatandaşımız bir trafik polisi gördüğünde ceza aklına gelirken bizim polislerimiz burada uygulamalarında vatandaşlarımızı misafir ediyor, onlara hem trafik konularında bilgiler veriyor, hem de ikramlarda bulunuyor. Bu vesileyle bu çalışmaların verimli olmasını diliyor, yolda seyahat eden tüm vatandaşlarımıza kazasız belasız günler diliyorum” dedi.
Uygulama sırasında misafir edilen Van’dan İstanbul’a seyahat eden Recep Altıdaş ve ailesi yapılan uygulamadan memnuniyetlerini belirtirken, şoför Mehmet Coşkun “Böyle bir uygulama ile karşılaşmak bizi çok sevindirdi, ben burada devlet millet kaynaşmasını görüyorum, İnşallah böyle uygulamalar başka il ve ilçelerimize de örnek olur ve devam eder, ben bu duyarlılıklarından dolayı ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.
Uygulamaya İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Ergül Taşkıran ve emniyet mensupları katıldılar.