Hayatı griden ibaret

Hayatı griden ibaret

Harvard Üniversitesi’nde okurken yurt odasında kurduğu Facebook projesiyle bugün dünyanın en zenginleri arasına giren Mark Zuckerberg (31), saplantılı alışkanlıkları ile de dünya gündeminde. Bugün 1 milyar kullanıcı sınırını aşan ve genç yaşında adını dünyanın en zenginler listesine de yazdıran Mark Zuckerberg' in evdeki dolabında sadece gri renkli tişörtler ve çok sayıda kapşonlu gri sweetshirtlerin olduğu ortaya çıktı.

GİYİNME İŞİNE FAZLA KAFA YORMUYOR

Zuckerberg, dolabının fotoğrafını Facebook hesabı üzerinden paylaştı. Aynı tarz giyinmenin kendisini daha ‘üretken’ yaptığını savunan Zuckerberg daha önce de, “Hayatımı gerçekten sakin yaşamak istiyorum. Bu yüzden de topluma en iyi hizmeti vermek dışında olabildiğince az karar almak zorundayım” demişti. Zuckerberg, üniversite yıllarında da ayakkabı yerine sürekli terlik giymeyi tercih ediyordu. Hatta birkaç sene öncesine dek önemli iş görüşmelerine de ayağında terlikle gidiyordu...

45 MİLYAR DOLARI HAYIR İŞLERİNE AYIRDI

Zuckerberg söz konusu fotoğrafı kızının doğumu nedeniyle aldığı iki aylık doğum izni sonrasında işe dönüşünün ilk günü anısına paylaştı. Zuckerberg kızının doğumu sonrasında yaşamı boyunca eşi ile birlikte hayırseverlik işlerine kadameli olarak 45 milyar dolar bağışlayacağını açıklamıştı.