Haydar Aliyev, Vefatının 11. Yılında Anıldı

Haydar Aliyev, Vefatının 11. Yılında Anıldı

Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev vefatının 11. yılında anıldı.
Azerbaycan’ın umumi lideri Haydar Aliyev’in vefatının 11. yıl dönümü nedeniyle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Haydar Aliyev’in Fahri Hiyaban’da bulunan mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı. Anma törenine, Cumhurbaşkanı Aliyev’e eşi Mihriban Aliyev’in yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, önde gelen siyasetçiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti. Birçok Azeri de uzun kuyruklar oluşturarak Aliyev’in mezarını ziyaret etti ve mezara çiçek bırakarak dua etti.
Anma törenine katılan Bakü’de yaşayan Reşat Guluzade açıklamasında, “Azerbaycan gençliğine büyük destek vermiş Umum milli lider Haydar Aliyev’i anıyoruz ve teşekkür ediyoruz. Her bir gencimizin Haydar Aliyev’i anmasının ve saygı duymasının borcu olduğunu düşünüyorum” dedi.
İlgar Dadaşov ise, "Haydar Aliyev’in Azerbaycan için yaptıklarının mukabilinde Azerbaycan halkı manevi borcunu yerine getirerek onun kabrini ziyaret ediyor. Allah ona rahmet etsin ve Azerbaycan halkı için yaptıkları her bir insanın kalbinde çok değerli yere sahip” ifadelerini kullandı.
Tören nedeniyle vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret etmeleri için Başkent Bakü’de Fahri Hiyban’a çıkan bütün yollar polis tarafından kapatılarak güvenli bölge oluşturuldu.