Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Denizli

HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN EĞİTİME 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

Hayırsever iş adamı Derya Baltalı, Denizli’de eğitim kurumlarında kullanılmak üzere 2 milyon TL bağışladı. Bunun karşılığında ise İstiklal Mahallesi’nde bulunan Hürriyet Ortaokulu’na Baltalı’nın kayınpederi ve kayınvalidesinin...

Yayınlanma:
HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN EĞİTİME 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

Hayırsever iş adamı Derya Baltalı, Denizli’de eğitim kurumlarında kullanılmak üzere 2 milyon TL bağışladı. Bunun karşılığında ise İstiklal Mahallesi’nde bulunan Hürriyet Ortaokulu’na Baltalı’nın kayınpederi ve kayınvalidesinin isimleri verildi.
Denizli Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever İşadamı Derya Baltalı ve eşi Nezihe Baltalı katıldı.
Törende konuşan iş adamı Derya Baltalı eğitime destek verebildikleri için mutlu olduğunu söyleyerek, “Hem rahmetli kayınpederim Nafiz Dirlik adına hem de eşi Münevver Dirlik adına Hürriyet Ortaokulu vasıtasıyla Denizli eğitimine katkıda bulunuyoruz. Bu konuda bize yol gösteren valimize ve il milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. İsmine okul yaptırdığımız kayınpederim vatanını milletini seven hayırsever iş adamıydı. Sağlığında yedi defa vergi rekortmeni olmuş bir iş adamıydı” dedi.
Derya Baltalı’nın eşi Nehize Baltalı da anne ve babasının eğitime çok önem veren kişiler olduklarını anlatarak, “Bu doğrultuda bizim de en iyi şekilde eğitim almamız için uğraşıp bizlere çok büyük destek oldular. Kendilerini rahmet ve şükranla anıyorum. Bu konu bizim çok büyük arzumuzdu. Eğitim konusuyla böyle bir hizmette bulunmaktan da büyük bir gurur duyuyorum. İnşallah bu eğitim kurumlarında Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş gençler yetişir. Vatana millete hayırlı gençler yetişir” diye konuştu.
Vali Şükrü Kocatepe ise, hayırseverlere teşekkür ederek şunları söyledi:
“Hayırsever ailemiz milli eğitimimize 2 milyon TL karşılığında katkıda bulunuyorlar. Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkını kendilerine veriyoruz. Bu şekilde biz onların bize vereceği 2 milyon Türk Lirası ile de yeni bir okul yapacağız. O okulunda yapımıyla ilgili tüm hizmetlerini kendileri karşılayacaklar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”
Konuşmaların ardından, Vali Şükrü Kocatepe ve Derya Baltalı protokolü imzalarken, Hürriyet Ortaokulu’nun adı da Münevver-Nafiz Dirlik Ortaokulu oldu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler