Hayırseverin Okulunda Yol Bilmecesi

Hayırseverin Okulunda Yol Bilmecesi

Ula’da hayırsever işadamı merhum Hüseyin Ercan adına yapımı tamamlanmak üzere olan Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi’nin bahçesinin yanında bulunan 7 metrelik hazineye ait yol sorunu aşılamadı. Okulun bahçesinin küçük olması ve bahçeye yapılacak basketbol sahası ile bahçenin tamamen daralacağını belirten hayırseverin yakınları, Ula Belediyesi’nden yolun imar değişikliği yapılarak okula devredilmesi fikrinin Belediyeden olumsuz cevap aldıklarını belirttiler.
7 METRELİK YOL SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ
Ula İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Göktaş ile birlikte merhum hayırsever adına yapımı tamamlanmak üzere olan ve 2 milyon 200 bin liraya malolacak okulda incelemelerde bulunan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, okulu yaptıran Mustafa Ercan’dan bilgi aldı. Okul Kurucu Müdürü Osman Yılmaz hazırlanan brifing dosyası üzerinde okul ile ilgili bilgi verilirken, okulun bahçesi ile ilgili yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Vali Güvençer Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan ile imar değişikliği konusunda yaptığı görüşmede, “10-15 yıl sonra okulda öğrenci sayısı artacak. Okulun bahçesi zaten dar. Bahçeye voleybol ve basketbol sahası da yapılınca bahçe tamamen daralacak. İmar değişikliği yapılması istenen alan 7 metrelik bir yol. Burada Ula Belediyesi tarafından imar planı değişikliği yapılabilir” derken, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, imar planı değişikliğinin hassas bir konu olduğunu belirtti.
Vali Güvençer, “Hayırseverimiz katkıları ile bu okulun Ula’ya kazandırılmasından dolayı çok mutluyum. Başta okula adı verilen merhum Hüseyin Ercan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hayırseverimiz adına okulu yaptıran oğullarından başta Mustafa Ercan olmak üzere okulumuzun kısa bir sürede bitmesi için gayret gösteren ustalarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dilerim bu okuldan hayatın her anında başarılı olacak çocuklar yetiştiririz” dedi.
EYLÜL’DE 102 ÖĞRENCİ KABUL EDECEK
Ula Ahmet Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi’nin inşaatı Şubat 2104 tarihinde başladı. Eylül ayında tamamlanması beklenen okula 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 9. Sınıf bazında 3 şube açılacak ve 102 öğrenci kabul edilecek. Babası adına okulu yaptıran Ermaş Mermer sahibi Mustafa Ercan, “Okul toplam 2 milyon 200 bin TL’ye malolması bekleniyor. 2017/2018 eğitim ve öğretim döneminde toplam 408 öğrencimiz olacak. 12 derslikli okulumuzda laboratuar, kantin, idari amaçlı oda, çok amaçlı spor salonları yer alacak” dedi.