Haytap’tan Tunceli Belediyesi’ne Ziyaret

Haytap’tan Tunceli Belediyesi’ne Ziyaret

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tunceli temsilcisi ve gönüllüleri Tunceli Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul’u ziyaret etti.
Tunceli Belediye Meclis salonundaki ziyarete Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Mahmut Nizam Özlütaş, HAYTAP Tunceli temsilcisi Timur Ugan, Dersim KESK Eğitim-Sen Ekoloji Komisyonu üyeleri ve Tunceli Üniversitesi Hayvan Haklarını Koruma Kulübü üyeleri katıldı. Ziyarette HAYTAP temsilcisi Timur Ugan, Türkiye’de hayvan rehabilitasyon merkezlerinin işleyişine ilişkin sunum yaptı. Hayvan hakları savunucularının aynı zamanda çevreyi ve insan haklarını da savunması gerektiğini kaydeden Ugan, "Savaşlar biter, ekonomik sıkıntılar aşılabilir ancak ekolojik dengenin bozulacağı tahribat asla ve asla aşılamaz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ise, belediye olarak sokak hayvanlarının bakımı ve kontrollü kısırlaştırması çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Dersim halkının inanç ve kültüründen dolayı doğayı ve hayvanları sahiplendiğini ifade eden Bul, "Bu bilinç ve duyarlılıkla hayvanların yaşam koşullarına ilişkin üzerimize düşen görevleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.