Hayvan Dostu Minikler

Hayvan Dostu Minikler

Bağcılar Nene Hatun Anaokulu öğrencileri, Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ni ziyaret ettiler. Minikler, yanlarında getirdikleri mamaları köpeklere yedirip kedilere de süt içirdiler.
2007 yılında hizmete açılan Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi minik misafirlerini ağırladı. Nene Hatun Anaokulu’nun 50 öğrencisi ziyaret ettikleri merkezde hayvanları yakından izlerken hem sevdiler hem de eğlendiler.
Yetkililerin eşliğinde barınağı ziyaret eden öğrenciler, onlarca köpeği zemininde rutubet tutmayan plastik paletlerin üzerinde görünce çok şaşırdılar. İlk başta köpeklere çekinerek yaklaşan öğrenciler vakit geçtikçe korkuyu üzerlerinden attılar. Yetkililer, öğrencilere barınak ve köpekler hakkında bilgi verirken hayvan sevgisinin de önemini anlattılar.
MAMA YEDİRİP SÜT İÇİRDİLER
Hayvanların güneşlenmesi ve gezmesi amacıyla merkezin bitişiğinde bulunan 400 metrekarelik alanda gezinen köpekler de ziyaretçilerine sempatik davranışlarda bulundular. Minikler, yanlarında getirdikleri sütü ve mamaları hayvanlara vermeyi de ihmal etmediler. Unutamayacakları bir gün yaşadıklarını anlatan minik öğrenciler, “Hayvanları seviyoruz. Özellikle köpekler ve kediler insan dostu oluyor. Onları görünce mutlu oluyoruz, neşeleniyoruz. Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde de böyle bir ortam bulduk. Çok güzel anlar yaşadık” diyerek duygularını dile getirdi.
YAZIN ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR
2000 yılından bu yana köpeklerin bakımının yapıldığı Bağcılar’da 2007 yılında Mahmutbey Mahallesi İSTOÇ Mevkii’nde kurulan yeni tesisler faaliyete geçirildi. Sokaklardan toplanan veya ilçe sakinlerince getirilen sokak köpekleri, Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde koruma altına alınıyor. Merkezin ziyaretçisi özellikle yaz aylarında daha çok artıyor. Hayvanlarını tedavi ettirmek isteyenler, köpek sahiplenenler ile hayvan severler sıkça ziyaret ediyor.