Hayvan Hakları Derneğinden Rehabilitasyon Müjdesi

Hayvan Hakları Derneğinden Rehabilitasyon Müjdesi

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, yedi kedinin barına bileceği Rehabilitasyon merkezi yapılacağını söyledi.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, yedi kedinin barınabileceği Rehabilitasyon merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Sezgin, merkezi kısa sürede tamamlayarak yaralanan ve kaza geçiren kedilerin bakımlarının yapılacağını ifade etti. Sezgin konuşmasında şunları söyledi:
"Kedilerle ilgili biliyorsunuz Zonguldak’ta bir bakım evi yok. Aslında bakarsanız bizde kedilerin özgür hayvanlar olduğundan yola çıkarak bir bakım evi olsun istemiyoruz. Fakat kaza geçiren yaralanan özel bakımlarının yapılması gereken durumlar oluyor. İyileştirmek için kedilere yer arıyoruz. Bundan yola çıkarak Zonguldak Belediyesi ile bir çalışma başlattık. Bir rehabilitasyon merkezi küçük 7 kedilik iyileşinceye kadar kedileri koyabileceğimiz bir küçük kedi evi yapıyoruz. Hazırlıkları bitmek üzere tamamlandığında mağdur durumda iyileşinceye kadar kedileri burada muhafaza edeceğiz. Biz bakımını yapacağız veterinerlerimiz destek olacaklar. İnşallah en iyi şekilde kedilerinde yaşam hakları gereği onlara neyi sunmamız gerekiyorsa ne yapmamız gerekiyorsa Zonguldak Hayvan hakları derneği gönüllüleri olarak elimizden geleni yapacağız."