Hayvan pisliği yakalattı!

Hayvan pisliği yakalattı!

Mersin’in Erdemli ilçesinde hayvan hırsızlarını kamyonetlerindeki hayvan pisliği ele verdi. Jandarma tarafından yakalanan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay ilçeye bağlı Tömük Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede hayvan hırsızlığı ihbarları üzerine teyakkuza geçen Tömük Jandarma Komutanlığı ekipleri, durumundan şüphelendikleri siyah renkli kapalı kasa kamyoneti takibe aldı. Bir süre sonra ekipler tarafından durdurulan aracın birçok yerinde fark edilen hayvan pisliği araç içindeki 2 zanlıyı ele verdi. İfadeler doğrultusunda 2 zanlı da hayvanları çalmaya çalışırken yakalandı. Zanlıların her biri 700 liranın üzerinde satılan küçükbaş hayvanları 200 liraya ellerinden çıkardıkları belirlenerek, soruşturma derinleştirildi.

Olayla ilgili olarak Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan 3’ü sabıkalı 4 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye sevk edilmesi sırasında yüzünü eliyle kapatan zanlılardan biri, basın mensuplarına “İyi çekin” diye bağırdı. Bir başka zanlı ise “Çekmesinler komutanım” diyerek tepki gösterirken, adliye içinde yaşlı bir kadın zanlıya “Ne yapan oğul. Bir şey yok zaten, pisliklerle uğraş” diyerek tepki gösterdi.

Zanlılar A.D., A.A., S.A. ve M.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.