Hayvanlar İçin Belgrad Ormanı’na Yem Bırakıldı

Hayvanlar İçin Belgrad Ormanı’na Yem Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ile Tarihi Çiçek Pazarı Derneği soğuk kış aylarında hayvanları unutmadı. Yetkililer, soğuk havalarda yiyecek bulamayan köpekler ve geyikler için Belgrad Ormanı’na yem bıraktı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ile Tarihi Çiçek Pazarı Derneği soğuk havalar nedeniyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlar için Belgrad Ormanı’na yem bıraktı. Belgrad Ormanı’nda köpekler ve geyikler için belirli noktalara yem bırakan yetkililer, hayvanlara duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Doğa Koruma ve Parklar İstanbul Şube Müdürü Nevzat Alğan, sert kış koşullarında hayvanlara yem verdiklerini belirterek, “Biz de bakanlığımızın bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda derneklerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapmış olduğumuz çalışmalardan biri de yaban hayvanların ve bununla birlikte 5109 sayılı hayvanları koruma kanunun gereği korunması gereken sokak hayvanlarını da besleme ve sürdürülebilirliğinin devamını sağlamak için böyle bir çalışmaya başladık” dedi.
“HAYVANLAR SAHİPLENDİRİLMELİ”
Ağlan, evcil hayvanların gelişi güzel sokağa atılmaması konusunda vatandaşları uyararak, “Bu da bizim için bir tehlike. Üreme oluyor. Üremeyi engellememiz gerekiyor. Petshoplarla ilgili yeni bir yönetmeliğimizde de bu var. Vatandaşın mutlak suretle belediyeye kayıt altına aldırması gerekiyor. Aksi bir takdirde yasal mevzuat gereğince işlem yapmak gerekiyor. Vatandaşlarımızdan ricam sokağa bırakmasınlar, sahiplendirsinler. Sahiplendirmek için de belediyeye müracaat etsinler” diye konuştu.
“BESLEME NOKTALARI OLMALI”
Tarihi Çiçek Pazarı Derneği Başkanı İmran Özcan ise, “Kentleşmenin verdiği sıkıntılarla doğa ve evcil hayvanlarımız mağduriyet yaşamaktalar. Bu hayvanlar için özel yemleme yerleri ve noktaları yapılmasını düşünüyoruz. Biz de gönüllü olarak hayvanlarımız korumak ve kollamak adına burada yemleme yapmayı düşündük. Mutlaka besleme noktaları olmalı” şeklinde konuştu.