Hazırlık maçında TOFAŞ yüzleri güldürdü

Hazırlık maçında TOFAŞ yüzleri güldürdü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 3 Mart Pazar günü evinde Darüşşafaka Tekfen ile karşılaşacak olan TOFAŞ Basketbol Takımı, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile kozlarını paylaştı. Mustafa V. Koç Spor Tesisleri'nde oynanan hazırlık karşılaşmasına Barış Ermiş, Mert Konuk, Sammy Mejia, Kenny Kadji, Frank Elegar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketlerini Elegar'ın elinden buldu. Kenny Kadji'nin skor katkısıyla 5. dakikayı 12-9 önde geçen Bursa temsilcisi, Frank Elegar, Kenny Kadji, Mert Konuk ve Muhsin Yaşar'dan skor katkısı alarak ilk periyodu 28-16 üstünlükle kapattı.

İkinci çeyreğin başında rakibin sayılarına Kyle Weems ve Muhaymin Mustafa'nın üçlükleriyle karşılık veren ev sahibi takım, Muhsin'in basketleriyle 15. dakikayı 40-29 önde kapattı. Diante Garrett'ın üçlüğü sonrası Kyle Weems ve Frank Elegar ile skor bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, soyunma odasına 51-36 üstün girdi.Üçüncü periyoda da Diante Garrett'ın üçlükleriyle hızlı bir başlangıç yapan TOFAŞ, Muhaymin, Barış Ermiş, Kyle Weems ve Muhsin'in basketleriyle 27. dakikada durumu 70-49 yaptı. Konuk ekip, üst üste sayılar bularak farkı eritmeye çalışırken, son çeyreğe Barış Ermiş'in basket faulüyle 73-60 önde başlayan Mavi Yeşilliler, parkeden 94-89 galip ayrıldı.

Sakarya karşısında TOFAŞ'ta Frank Elegar 24 sayı, 6 ribaunt, 1 blok; Diante Garrett 17 sayı, 6 asist, 1 top çalma; Barış Ermiş 11 sayı, 7 asist, 2 top çalma; Kenny Kadji 11 sayı, 2 ribaunt, 1 asist ve Muhsin Yaşar 10 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ile oynadı. Kyle Weems 7 sayı, Muhaymin Mustafa ve Mert Konuk 6'şar sayı, Emre Tanışan ise 2 sayıyla skora katkı verdi.TOFAŞ Basketbol Takımı, bir günlük iznin ardından 25 Şubat Pazartesi günü çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. TOFAŞ ile Darüşşafaka Tekfen arasındaki 20. hafta karşılaşması 3 Mart Pazar günü Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak.