Hdk Kadın Meclisi Işid Ve İsrail’i Protesto Edecek

Hdk Kadın Meclisi Işid Ve İsrail’i Protesto Edecek

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve İsrail’i protesto etmek için yarın saat 19.00’da Barış Meydanı’nda eylem yapacak.
Konuyla ilgili HDP İl Başkanlığında basın açıklaması yapan Meclis üyeleri, bütün vatandaşları bu eyleme destek olmaya çağırdı. Meclis adına açıklama yapan Tuna Şahin, IŞİD ve İsrail’in yaptıklarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Yanı başımızda Gazze’yi yerle bir eden İsrail saldırıları, ezidilere ve bölgede yaşayan tüm halklara, inançlara yönelik eli kanlı IŞİD saldırıları karşısında tüm demokrasi güçleri, tüm halklarımızı birlikte davranmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Adına savaş dedikleri ama gerçekte de kadın, çocuk, genç, yaşlı katliamı yaptıkları özellikle kadınlara tecavüzü ve çocuk yaştaki kızları kaçırmaları kendilerine hak göre, dünyanın da bunu izleyerek sessizlik içinde olduğunu görüyoruz. Öfkeliyiz, isyandayız. Öldürdüğünüz her bir kadın, çocuk, genç, yaşlı için tecavüz edilen, kaçırılan, satılan kadınlar için bilin ki öldürülen toplumdur, insanlıktır diye konuştu.
"SESSİZ KALMAK BU SUÇA ORTAK OLMAKTIR"
Bu katliamlar karşısında sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunu vurgulayan Şahin, "IŞİD’in yolaçtığı vahşet, soykırım devam ediyor. Bir haftada bin kişi öldürüldü, çoğu kadın 5 bin kişi kaçırıldı, 300 çocuk ve yaşlı açlık ve susuzluktan kırıldı. Lanet olsun sizin kipkirli karanlık, çıkarcı dünyanıza, savaşlarınıza. Emperyalist devletlerin ve bölge kapitalist güçlerinin kendi çıkarları uğruna Ortadoğu’yu savaş alanına çevirmesine dur demenin halklar arasında eşit, özgür bir birlikteliği örmenin zamanı gelmiştir. Şengal’den, Maxmur’a, Kobane’den Gazze’ye Ortadoğu’da barışı kuralım. IŞİD ve İsrail’i durduralım. Ortadoğu’yu barışın coğrafyası yapalım. Filistin halkı, ezidi halkı yalnız değildir" şeklinde konuştu.
Şahin, yarın saat 19.00’da Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Barış Meydanı’nda IŞİD ve İsrail’i protesto edeceklerini, bütün vatandaşları bu eyleme destek vermeye çağırdı.