Hdp Heyeti Başbakanlık’ta

Hdp Heyeti Başbakanlık’ta

Abdullah Öcalan ile İmralı’da görüşen HDP milletvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile son yaşanan olayları görüştü.
HDP’nin İmralı heyetindeki Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Başbakanlık’ta ile görüştü. Görüşme sonrasında kameraların karşısına geçen milletvekilleri gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, son olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Sırrı Süreyya Önder, gelinen noktayı Yalçın Akdoğan ile değerlendirdiklerini belirtti.
Başbakan Yardımcısı Akdoğan’a kaygılarını ilettiklerini ve kaygılarını dinlediklerini belirten Önder, “Buradan edindiğimiz bilgileri Eş Genel Başkanlarımıza aktaracağız. Bugün saat 12.00 itibariyle Diyarbakır’da HDP, DTK ve DBP Eş Başkanları ortak bir basın açıklaması yapacaklar. Hepimizin ortak muradı bütün bu kurumların Öcalan’ın başlattığı müzakere sürecinin sekteye uğramadan ve bütün ülke için demokratik bir kazanıma dönüştürecek bir şekilde ilerletmek. Biz bu doğrultumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyi de düşünmüyoruz. Ama gelinen noktada vahim gelişmeler, katliamlar var, bunlar da görmezden geleceğimiz şeyler değil. Fakat bunların çözüm şekli anlamlı bir diyalog ve müzakere zeminini kaybetmemekten geçiyor. Edindiğimiz izlenimleri Eş Genel Başkanlarımızla paylaşacağız, esas açıklamayı onlar yapacak” dedi.