HDP heyetine Hakan Fidan sürprizi!

HDP heyetine Hakan Fidan sürprizi!
İmralı heyeti, Kandil temaslarının ardından Türkiye’ye döner dönmez kendi arasında toplantı yaparak yol haritasını paylaştı. Heyet görüşmenin ardından hükümet yerine devlet görevlileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelere MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da sürpriz şekilde katıldığı öğrenilirken, Kandil’in çekinceleri ve süreçten beklentileri devlet heyetine iletildi.

TASLAK REVİZE EDİLECEK

İmralı heyeti ile görüşen devlet heyetinin ardından İmralı Adası’na giderek Öcalan ile görüşeceği kaydedildi. Öcalan ile Fidan ve beraberindeki heyetin yapacağı görüşmede Öcalan’ın hazırladığı 66 maddeli taslak metin ile Hükümetin hazırladığı metin üzerinde konuşulacağı ve revize edilmiş yeni bir metin ile sürecin devamlılığı sağlanacak.

Bu görüşmenin ardından hafta sonu HDP heyeti de İmralı’da Öcalan ile görüşecek. Öcalan’ın, heyet aracılığı ile sürece ilişkin çağrıda bulunacağı öğrenildi.

SESSİZ DİPLOMASİYE GEÇİŞ

HDP heyeti ile hükümet arasında resmi temas gerçekleştirilmezken, dolaylı temaslarda ise hükümetin HDP’li vekillerin konuşmalarından duyduğu rahatsızlığı muhataplarına ilettiği öğrenildi. HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından Öcalan’ın taslağının tamamının heyetin Kandil dönüşünde açıklanacağı kamuoyuna duyuruldu.

HDP heyetinin, Hükümet’ten gelen rahatsızlık mesajları ve Önder’in kamuoyunda farklı yönde algılanacak açıklamaları, medyada çıkan haberler ve yarattığı tahribat nedeniyle, Öcalan’ın barış taslağının kamuoyu ile paylaşılmamasına karar verildi.