Hdp Ve Hdk’dan Gözaltılar İçin Eylem

Hdp Ve Hdk’dan Gözaltılar İçin Eylem

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Yürütmelerine bağlı gruplar, İzmir’de IŞİD’in Kobani saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 27 kişinin serbest bırakılması için İzmir Adliyesi önünde eylem yaptı.
İzmir’de, IŞİD’in Kobani ’Ayn el Arap’ saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 27 kişiden 16’sının emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi üzerine HDP ve HDK İzmir İl Yürütmelerine bağlı gruplar adliye önüne geldi. Aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur’un da bulunduğu gözaltına alınan şahısların ifadeleri alınmaya devam ederken, gruplar basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Eylemde, gösteriler sırasında ağır yaralı 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu’nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
“İL BAŞKANI YERDE SÜRÜKLENDİ”
Grup adına açıklama yapan HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Elmas Çınar, gözaltına alınan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur’un Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde sivil polisler tarafından darp edilerek, yerde sürüklenerek, silahla tehdit edilerek kaçırılmaya çalışıldığını, Uğur’un bu saldırı sonrasında tedavi altına alındığını öne sürdü. Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz her zaman bu ülkede adalet ve halkların eşitliği temelinde barışın tesis edilmesi ve demokrasinin gelişip güçlenmesi için mücadele ettik. En başından beri Kobani’de yaşanacak bir katliamın barış mücadelesine zarar vereceğini açıkça dile getirdik. Bugün ülke sathında gerçekleşen dayanışma eylemleri bu haklı ve meşru talebe dayanmaktadır.”
“TWİTTER VE FACEBOOK’A İTİBAR ETMEYİN”
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İzmir İl Eşbaşkanı Yusuf Kaya da, gösteri sırasında ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılan 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu’nun sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Kaçaroğlu’nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Kaya, “Ekrem arkadaşımız hayatını kaybetmiş olsa birinci ağızdan belki ben ve HDP’de kriz masasında olan arkadaşlar açıklayacak. Twitter ve Facebook’a itibar etmeyin. Biraz önce hastaneden geldim, babası ve doktorlarıyla görüştüm. Durumu ilk günkü gibi. Yaşıyor ama durumu ciddi” dedi.