HDP'li Altan Tan'dan ilginç seçim teklifi!

HDP'li Altan Tan'dan ilginç seçim teklifi!

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, seçim barajına karşı ciddi bir tavır koyulması gerektiğini belirterek, "AK Parti dışında hiçbir parti seçime katılmasın. Bırakalım tek başına seçime girsin" dedi.

SEÇİM BARAJI BİR UTANÇ

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, HDP'nin seçimlerde yüzde 6'yı geçemeyeceği yönünde yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Seçim barajının 12 Eylül döneminden beri tartışıldığını, ancak iktidarı elinde bulunduran partilerin bu sistemi değiştirmek istemediğini belirten Tan, seçim barajının bir "utanç barajı" olduğunu ifade etti.

SİYASİ DOLARDIRICILIK

Bunun bir örneğinin 2002 yılındaki seçimlerde yaşandığını anlatan Tan, "Yüzde 34 oyla yüzde 65 temsil sağlıyorsanız, bunun adı siyasi dolandırıcılıktır" dedi.

Bütün siyasi partilere seslenen Tan, "Seçim barajına karşı ciddi bir tavır koyalım. AK Parti dışında hiçbir parti seçime katılmasın. AK Parti tek başına çalsın tek başına oynasın. Bırakalım tek başına seçime girsin, 550 milletvekili alsın, oturabiliyorsa parlamentoda, otursun" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tan, Meclis Soruşturma Komisyonu'nda tapelerin silinmesine ilişkin tartışmaları değerlendirirken, iktidar partisinin büyük bir telaş içinde olduğunu, ancak tapeler silinse de halkın hiçbir şeyi unutmayacağını ifade etti.

PKK KARAR ALDI, CİZRE KARIŞTI

Cizre'de yaşanan olaylara değinen Altan Tan, daha önce de yol kesme, kimlik sorma gibi faaliyetlerin çözüm sürecinin ruhuna uygun olmadığını açıkladıklarını anımsattı. Tan, "PKK gençlik örgütü taş ve molotof atılmayacağı, yüzlere maske örtülmeyeceği kararı almıştı. Ne hikmetse bu kararın ardından Cizre karıştı. O güne kadar hendeklere, sokaklarda kimlik sormalara müdahale etmeyen devlet aslan kesildi" dedi.