Hdp’li Kaplan’dan Doğal Gaz Zammı İddiasi

Hdp’li Kaplan’dan Doğal Gaz Zammı İddiasi

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Türkiye’yi kış döneminde çok ciddi bir doğal gaz zammı beklediğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında ekonomik gelişmelere değinen HDP Milletvekili Hasip Kaplan, kış mevsiminde doğal gazın yanı sıra akaryakıta da önemli oranda zam geleceğini iddia etti. Cumhuriyet tarihinde doğal gazı karneye bağlayan tek hükümetin AK Parti hükümeti olduğunu söyleyen Kaplan, “Bu karneye göre kendi hayatınızı dizayn etmek zorundasınız. Ayın 20’sinde bittiği zaman doğal gaz üşüyeceksiniz demektir. Çok ciddi bir doğal gaz zammı bu kış sezonunda Türkiye’yi bekliyor” dedi.
Dövize endeksli olan alım-satım ve kredilerde önümüzdeki günlerde pahalılaşma dönemi ile karşı karşıya kalınacağını kaydeden Kaplan, bütün bunların faturasının halka kesileceğini savundu. Kaplan, “Hükümet ‘seçim ekonomisi uygulamıyoruz’ dese de 2015 seçimlerine kalan süre çok az. Hükümet yine seçim ekonomisini uygulamak zorunda kalacağı için ağır sonuçları olacak bir kriz ile karşı karşıya. Bunu gidermek için yine özelleştirmeye gaz verilecek” diye konuştu.
“TÜRKİYE YA IŞİD’İN KARŞISINDA OLACAK YA DA IŞİD’İN YANINDA OLACAK”
Türkiye’de hükümet ve diğer siyasi partilerin IŞİD terör örgütüne karşı birlikte bir tavır koyması gerektiğinin altını çizen Kaplan, Türkiye’nin IŞİD’e karşı yapılacak operasyona destek vermemesi durumunda ağır sonuçlarının olacağını belirtti. Kaplan, “Türkiye ya IŞİD’in karşısında olacak ya da IŞİD’in yanında olacak. Türkiye’de tüm siyasi partilerin ve hükümetin IŞİD’in karşısında doğru bir tavır koymasının zamanıdır. Türkiye’deki tüm siyasi partilerle hükümetin bu konuda birlikte tavır koyması zorunlu bir durumdur. Bunun sonuçları sadece AK Parti hükümetini vurmayacaktır, Türkiye teröre destek veren ülkeler kategorisine girme riski ile karşı karşıya kalacaktır. Türkiye’nin düşeceği durum çok değersiz bir yalnızlık olacaktır” şeklinde konuştu.
HAKİM VE SAVCILARIN ÖZLÜK HAKLARININ DÜZENLENMESİ
Hakim ve savcıların maaşları ve özlük haklarını düzenleyen yeni bir kanun teklifinin HSYK seçimleri öncesinde gündeme getirilmesinin hakim ve savcıları etkileme yönünde olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Kaplan, “Hakim, savcıların ücretlerinin düzenlenmesi ve özlük haklarının düzenlenmesi doğru. Ben bunun HSYK seçimine etki yapacağını düşünmüyorum. Adil bir yargılama isteniyorsa başta Adalet Bakanlığı’nın vesayetini çekmesi lazım” ifadelerini kullandı.